Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2018,
13.20

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,61

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Pjongčang 2018 poškodba

Sreda, 7. 2. 2018, 13.20

6 let, 2 meseca

Novinarska konferenca Ilke Štuhec

Velik dan za Ilko Štuhec, ki ne skriva sreče #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,61
Ilka Štuhec | Foto Anže Malovrh, STA

Foto: Anže Malovrh, STA

Ilka Štuhec, eno najmočnejših smučarskih orožij prejšnje zime, je danes na Mariborskem Pohorju, smučišču, ki ga pozna do zadnje pedi, znova stopila na smuči. Njena vrnitev sicer ne nakazuje skorajšnje vrnitve v smučarsko karavano, vzbuja pa apetite in upanje pred novo sezono. "Na ta trenutek sem čakala tri mesece in pol," Mariborčanka ne skriva sreče.

Svoje načrte je Ilka predstavila na novinarski konferenci, kjer ni manjkalo dobre volje. | Foto: Ana Kovač Svoje načrte je Ilka predstavila na novinarski konferenci, kjer ni manjkalo dobre volje. Foto: Ana Kovač

Medtem ko slovenski olimpijci potujejo proti Korejskemu polotoku, kjer se v petek, 9. februarja, začenjajo zimske olimpijske igre, Ilka Štuhec ostaja doma. Počasi, a vztrajno se vrača na sneg. Nekaj zavojev je dopoldne opravila na Mariborskem Pohorju, svoje načrte pa je razkrila na novinarski konferenci.

"Počutim se super. Na ta trenutek sem čakala tri mesece in pol. Vesela sem, da je šlo vse po načrtih in sem lahko ta trenutek doživela doma. Koleno je v redu, zelo sem vesela," je zaupala Štajerka, ki verjame, da bo lahko za točke svetovnega pokala tekmovala od začetka sezone 2018/19.

Na finalu svetovnega pokala na Švedskem ne bo le gledalka

"Ni me presenetilo, da se je tako hitro vrnila na smuči. Glede na to, kako smo si zastavili cilje, je bilo to pričakovano. Počasi prihajamo v obdobje, ko bo cilj normalna obremenitev kolena," je dejala kinezioterapevtka Anja Šešum.

Ilka Štuhec smučanje | Foto: Matjaž Vertuš Foto: Matjaž Vertuš

Na finalu svetovnega pokala na Švedskem, sklepnem dejanju te sezone 2017/18, ne bo mogla nastopiti, si bo pa lahko s posebnim dovoljenjem ogledala progo. To ji veliko pomeni, saj bo Aare prihodnje leto gostil svetovno prvenstvo v alpskem smučanju.

Ilka Štuhec smučanje | Foto: Matjaž Vertuš Foto: Matjaž Vertuš

Nista bili prepuščeni sami sebi

Vodja ekipe Ilke Štuhec je pohvalila tim. "Imamo odličen tim, ki zelo dobro sodeluje. Tokrat z Ilko nisva bili sami kot prej. Bilo mi je veliko lažje," je priznala Ilkina mama Darja Črnko in napovedala, da bodo zaradi dobrih snežnih razmer trening nadaljevali v domovini. Veliko bo prostega smučanja, takoj, ko bo postalo jasno, da je Ilka pripravljena za resnejše treninge, pa bodo začeli trenirati pod vodstvom Grege Koštomaja.

Fizioterapevtka Darja Kramberger o poteku okrevanja:

Olimpijsko sezono je vedno nasmejana Mariborčanka zapečatila že oktobra lani, ko si je med treningom slaloma na ledeniku Pitzal huje poškodovala levo koleno. Poškodba je terjala operacijo, ki jo je priznani švicarski kirurg dr. Niklaus Friedrich izvedel na njen 27. rojstni dan.

Lahko bi bila zastavonoša, a ...

Olimpijske igre pred štirimi leti v Sočiju tako ostajajo njene (za zdaj) edine olimpijske igre. V smuku je osvojila odlično deseto mesto, v superveleslalomu pa je bila 13., kar je zelo zadovoljivo, še posebej če se ozremo na podatek, da je v Soči odpotovala samo štiri tedne po artroskopiji kolena.

Ilka Štuhec | Foto: Anže Malovrh, STA Foto: Anže Malovrh, STA

Tokrat je, kot rečeno, na igrah pod petimi krogi, ne bo. Pa čeprav bi tam verjetno kot zastavonoša prva vkorakala na olimpijski stadion in čeprav bi se, kot je v enem od intervjujev povedala njena mama Darja Črnko, potegovala za vsaj tri olimpijska odličja.

Celotna novinarska konferenca ekipe Ilke Štuhec:

Ne spreglejte