Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
21. 3. 2015,
14.20

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jurij Tepeš poleti Planica Planica zmaga ekipna tekma Peter Prevc Peter Prevc Severin Freund Letalnica bratov Gorišek

Sobota, 21. 3. 2015, 14.20

4 leta, 3 mesece

Jurij Tepeš v Planici naletel na magnet

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Eden od četverice slovenskih velikih junakov je na ekipni tekmi v Planici postal tudi Jurij Tepeš, ki ga je Goran Janus v boj poslal prvega. Med vsemi je imel najboljši dosežek.

Jurij Tepeš se je očitno odločil, da na letalnici v Planici ne bo zapustil odra za zmagovalce. Pred dvema letoma se je zadnji veselil zmage na stari Letalnici bratov Gorišek, tistega leta pa je bil tudi član ekipe, ki je pokorila vse nacije na moštveni preizkušnji.

Tudi letos mu gre odlično, saj je bil v petek drugi za Petrom Prevcem, danes pa pomagal, da se je Slovenija v tekmi z eno serijo – drugo je odpihnil veter – veselila osme ekipne zmage. Svoje delo je opravil z odliko, spet pa pristal pri znamki 237,5 metra, kjer je očitno našel magnet.

"Nisem pomislil na to. Mislil sem, da sem pristal eno črto prej. Ko sem videl znamko 237,5 metra, sem vedel, da sem se zmotil. Na žalost so mi znižali nalet. Z veseljem bi letel še dlje. Jutri je nov dan, ne morem pa pričakovati, da bo šlo dlje. Rad bi le dobro skakal, kot sem do zdaj. Ne grem na rekord. Grem po dobre skoke in uživat ter si zapomnit Planico za poletno obdobje, ko se bomo ob napornih treningih znojili," je po veliki zmagi povedal Tepeš.

Goran vedel, koga mora prvega postaviti v igro

Če bi bila danes posamična tekma, bi bil absolutni zmagovalec, saj je za svoj nastop prejel kar 237,1 točke, drugi najboljši pa je bil Avstrijec Stefan Kraft, ki je za daljavo 226,5 metra prejel 5,6 točke manj. Jurij je tako že takoj na začetku tekmecem pognal strah v kosti: "S tem namenom me je Goran izbral za prvega. Ni lahko skakati prvi, če je za teboj tretji najboljši skakalec sezone. Na koncu sem ga premagal in to je lep občutek. Pihalo je zelo močno, kar mi ustreza. Lepo je biti na ekipni tekmi najboljši posameznik. Vedno sem si to želel. Uspelo mi je. Za jutri ne pričakujem zmage, grem uživat."

Njegovo delo bo zelo pomembno tudi za dvoboj Peter Prevc – Severin Freund, v katerem ima Nemec pred zadnjo tekmo 44 točk prednosti. Idealno bi bilo, da bi se Jurij vrinil med njiju, kot se je že v petek. "Če bo treba, bom pomagal Petru. Upam, da ne bo treba. Zadovoljen bom z dvema dobrima skokoma, tudi če bom potem deseti," je o pomoči reprezentančnemu kolegu dejal Tepeš, ki bo tudi v nedeljo glede na prikazano kotiral zelo visoko.

Ne spreglejte