Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 12. 2011,
6.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barbara Jezeršek

Sobota, 17. 12. 2011, 6.58

8 let

Jezerškova uresničila drzne napovedi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Barbara Jezeršek je desetkilometrsko preizkušnjo v klasični tehniki na Rogli končala na 17. mestu. Ob odsotnosti Marit Björgen je zmagala Poljakinja Justyna Kowalczyk.

Jezerškova je že dan pred tekmo napovedovala presenečenje in se ni zmotila. Na dirki s skupinskim štartom v klasični tehniki je vknjižila najboljšo uvrstitev na tekmah svetovnega pokala, 17. je bila le še na olimpijskih igrah v Vancouvru. Na Rogli so se ji obrestovali trdi poletni treningi klasične tehnike, v kateri je sicer dosegala slabše rezultate kot v prostem slogu. Na sobotni preizkušnji je prvi krog končala na 15. mestu, nato pa bila do zadnjega tekla konstantno na robu dvajseterice. V sklepnem delu je spet pospešila in v ciljem šprintu za las izgubila boj z Nemko Katrin Zeller.

Treba je teči z glavo

"Nekaj moči sem prihranila še za zadnji šprint, a mi tiste Nemke ni uspelo prehiteti. Več si nisem mogla želeti. Pomembno se mi zdi, da sem naredila korak naprej, ki sem ga že nekaj časa hotela narediti. Upam, da bom na turneji Tour de Ski dobila potrditev, da sem res v dobri formi. Smuči so dobre, servis je fenomenalen, trenerji so še boljši. Na turneji Tour de Ski grem na polno, še po boljši izkupiček," je žarela od veselja edina slovenska predstavnica na sobotni preizkušnji. Jezerškovi je ustrezala dirka s skupinskim štartom, poleg tega je unovčila poznavanje domačega terena. "Skupinski štart je drugačen kot posamični štart. Na slednjem se ti lahko pripeti, da imaš dober občutek, v cilju pa ugotoviš, da si uvrščen povsem na rep razpredelnice. Na drugi strani pa se na tekmi s skupinskim štartom ne smeš preveč zagnati, tako kot so storile nekatere tekmice, ki so kmalu povsem obnemogle. Poleg tega je Rogla na veliki nadmorski višini, zato je treba teči z glavo," dodala 25-letna Kranjčanka.

Medtem se ne pri vrhu bil napet boj med Kowalchykovo in Norvežanko Therese Johaug. V zadnjem krogu je Poljakinja močno pospešila, Johaugova pa je morala napeti vse moči, da je ubranila napad rojakinje Vibeke Skofterud.

Ne spreglejte