Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
8. 3. 2012,
7.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 8. 3. 2012, 7.05

8 let

Jazbec ne skriva neporavnanih računov

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski veleslalomist Janez Jazbec ocenjuje, da je po letu 2007 vendarle napočil čas, da se z domačimi točkami zaključi tudi sobotni del pokala Vitranc.

Pokal Vitranc je v minulih sezonah slovenski reprezentanci kot po pravilu prinesel krut pogled v ogledalo klavrne veleslalomske realnosti. Rezultatska bera se po svoji skromnosti resda ni razlikovala od ostalih postaj svetovnega pokala, a nemoč ter popolna nekonkurenčnost sta na domači tekmi skeleli še veliko bolj kot v tujini. Da bi se lahko zgodba v soboto zasukala v nekoliko drugačno smer, je v zadnjem obdobju napovedal predvsem oziroma zgolj Janez Jazbec, ki je na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala nadgradil odlično delo z nižje tekmovalne ravni, s pridom unovčil občuten skok na lestvici FIS ter posledično boljšo štartno številko in prekinil sramotno, več kot dveletno slovensko sušo pri zbiranju točk. Po 18. mestu v Banskem in 27. v Crans Montani so njegove možnosti za senzacionalni preboj med udeležence velikega finala sezone zgolj teoretične, zato pa želi na domačem pragu potrditi napredek, se dostojno posloviti od svetovnega pokala in se nato osredotočiti na evropski pokal, kjer bi lahko Sloveniji prismučal še tretjo kvoto za SP v prihodnji sezoni.

''Po svoje mi je žal, da se sezona izteka, a če sem iskren, drugačnega razpleta niti nisem pričakoval. Zavedal sem se, da so moje možnosti za preboj z visoko štartno številko minimalne, pravih priložnosti za preskok pa zaradi ponesrečenega koledarja nisem imel. Zadovoljen sem, da se je nato le odvilo po mojih željah. Še bolj vesel pa bom, če mi bo to uspelo potrditi tudi na domači tekmi. Ne nalagam si prezahtevnega bremena. Želim ponoviti zadnje predstave s treningov in tekem. Če mi bo uspelo, se za dober nastop ne gre bati. Vem, da domača tekma že sama po sebi prinaša pritisk. Ne smem si dovoliti smučanja v krču. Lanskoletni polom se ne sme ponoviti. Hrabri me dejstvo, da sem letos zelo stabilen, napake pa so prej redkost kot pravilo,'' pravi 27-letni veleslalomski specialist, ki pred sobotno tekmo težav pri iskanju motiva prav gotovo nima. Zaradi številnih odprtih računov je zagnan kot že dolgo ne. Kranjskogorskemu klubu bi se namreč rad oddolžil za finančno pomoč ob izgubi reprezentančnega statusa, hkrati nadgradil rezultate z zadnjih tekem, prekinil slovenski točkovni post v Podkorenu in navsezadnje posebno sporočilo poslal tudi vodstvu reprezentance in zveze. ''Motivov mi res ne primanjkuje. Vseeno pa menim, da sem smučarski zvezi že pred pokalom Vitranc dokazal zmoto ob moji odstranitvi iz kadra. Ne skrivam, domača tekma je velik izziv. Sem v dobri formi, poligon dobro poznam, zato merim visoko,'' razmišlja z naskokom najboljši slovenski veleslalomist in samoplačnik, ki se vsaj deloma spogleduje tudi že z novo sezono oziroma pripravljalnim obdobjem. V slednjem pričakuje vnovično uvrstitev v reprezentanco, hkrati pa se želi kar se da dobro pripraviti na spremembe pravil glede opreme. Nove smuči, ki so daljše in s širšim radijem, je že preizkusil in bil ob tem vidno presenečen. ''Pričakoval sem večjo razliko. Vseeno pa vem, da me čaka še veliko testiranj in daljša faza prilagajanja na novo opremo,'' še dodaja osrednji slovenski adut za sobotno tekmo, na kateri bodo nastopili še Matic Skube, Miha Kürner, Patrick Jazbec, Klemen Kosi in novopečeni lastnik bronaste kolajne z mladinskega svetovnega prvenstva Žan Kranjec.

Ne spreglejte