Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
5. 1. 2016,
21.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Goran Janus skoki novoletna turneja

Torek, 5. 1. 2016, 21.26

8 let

Janus odločen: Zmagali bomo in pika

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus niti ne pomišlja, da bi šlo lahko v sredo v Bischofshofnu karkoli narobe. Še več, novoletno turnejo bi rad sklenil z novo Prevčevo zmago.

Če ne bi bilo nesreče z vetrom na prvi tekmi novoletne turneje v Oberstdorfu, bi se zdaj Peter Prevc spogledoval s pokrom zmag. Le Sven Hannawald je bil v zgodovini tisti skakalec, ki je zmagal na vseh štiri prizoriščih turneje štirih skakalnic.

Zaradi Oberstdorfa je nekoliko razočaran glavni trener Goran Janus: "Škoda je bila, da se je žirija v Oberstdorfu tako odločila. Tiha želja je bila, da bi zmagal na vseh štirih tekmah."

Glede Petra nam ne gre le dobro, ampak super

Pred zadnjo tekmo novoletne turneje v Bischofshofnu ima Prevc pred drugim Severinom Freundom 19,7 točke prednosti in je na dobri poti, da po Primožu Peterki kot drugi slovenski skakalec pobere prestiž na dogodku, ki je na očeh širše javnosti.

Janus v kaj drugega kot v zmago sploh ne verjame: "Glede Petra nam ne gre le dobro, ampak super. Močan je. Na trenerski tribuni uživam ob njegovem dobrem skoku. Vsi smo nabrušeni. Cilj za sredo je narediti dva odlična skoka. Zmagali bomo in pika. Želimo si še posamično zmago na zadnji tekmi."

"Peter je realno gledano številka ena"

Po pretekli sezoni je strokovni štab skupaj s Prevcem naredil analizo. Zanimalo jih je, zakaj je v dveh dneh tako zanihal in ni bil bolj konstanten pri vrhunskih predstavah. Našli so prave odgovore, napredoval je v eksplozivnosti, zato v tej sezoni briljira, saj se je med drugim veselil že petih posamičnih zmag in je trdno zasidran na vodilnem mestu tako v svetovnem pokalu, kakor tudi v razvrstitvi novoletne turneje.

"Peter je realno gledano številka ena. Vesel sem, da izstopa," je o svojem varovancu še povedal Janus, ki je na dobri poti, da drugič v karieri popelje slovenskega skakalca povsem na vrh.

Leta 2012 se je skupaj z Robertom Kranjcem že veselil naslova svetovnega prvaka v poletih. Zdaj je tik pred tem, da se veseli na novoletni turneji, ki ima v skakalnem svetu neizmerno veljavo. Nekateri jo po vrednosti enačijo celo z olimpijskimi igrami.

Ne spreglejte