Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
28. 11. 2014,
20.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Simon Ammann Robert Kranjec Jernej Damjan Anže Lanišek Anže Lanišek Goran Janus Kuusamo

Petek, 28. 11. 2014, 20.06

8 let

Janus od Prevca pričakoval več: Škoda prve serije

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na prvi tekmi skakalcev v Kuusamu so rezultat Slovenije štirje predstavniki med dobitniki točk. Peter Prevc je bil pričakovano naš najboljši, a je pravi skok pokazal, na žalost, šele v drugi seriji.

Veliki zmagovalec prve preizkušnje na Finskem je postal švicarski šampion Simon Ammann, ki je stopil na najvišjo stopničko po slabem letu dni, ko je bil najboljši v Oberstdorfu. Za 22. zmago v karieri se je moral otresti dveh Japoncev. Tik za njim sta se namreč uvrstila Daiki Ito in legendarni Noriaki Kasai, ki šteje za skoke neverjetnih 42 pomladi.

Prevc z drugim skokom pokazal odlično pripravljenost

Od Slovencev se je najvišje po razpredelnici povzpel Peter Prevc, ki je bil po slabšem prvem skoku šele 18. Pri odskoku je naredil napako in je bil nato kaznovan pri daljavi, saj je pristal le pri 126,5 metra. V drugo je pokazal zelo dobro pripravljenost in se s petim rezultatom serije (137 metrov) uvrstil na odlično deveto mesto. Ker je dobro skakal na treningu in v kvalifikacijah, je verjetno tudi sam pričakoval, da bi ga lahko na tekmi poneslo še malce višje. To pa si je želel tudi glavni trener Goran Janus, ki se zaveda, da v Kuusamu zaradi težav z gležnjem ne skače kralj pretekle zime Kamil Stoch.

"Dosegli smo lep ekipni rezultat. Več sem pričakoval od Petra. Škoda je bilo prve serije. Zamudil je pri odskoku. V finalu je naredil manj napak. Rezerve so. Vsaka malenkost se na tej skakalnici takoj kaznuje in se potem pozna pri daljavi. Jutri je nova tekma in nova priložnost," je iz Kuusama povedal Janus.

Slovenija je imela v finalu še tri predstavnike. Prvič v sezoni sta se do točk dokopala Jernej Damjan (18.) in Robert Kranjec (20.), spet pa je s 25. mestom pozitivno presenetil 18-letni Anže Lanišek, ki je za vsega eno mesto zaostal za velikim Gregorjem Schlierenzaurjem. Prekratka, da bi se uvrstila med dobitnike točk, sta bila Jurij Tepeš in Matjaž Pungertar.

V soboto bo na Finskem še ena tekma. Vsi slovenski skakalci, izjema je le Prevc, bodo morali najprej v kvalifikacijski boj, ki se bo začel ob 14.30, druga tekma na Finskem pa bo nato ob 16. uri – tudi to si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Planet TV.

Ne spreglejte