Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
22.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Janica Kostelić

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 22.06

6 let, 7 mesecev

Janica Kostelić stopa na politični parket

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Nekdanja vrhunska hrvaška alpska smučarka Janica Kostelić bo, kot vse kaže, desetletje po koncu svoje tekmovalne kariere prestopila politični prag in vstopila v vladne vrste.

Janica Kostelć se z belih strmin seli na resorno športno ministrstvo | Foto: Janica Kostelć se z belih strmin seli na resorno športno ministrstvo

Medtem ko je Ivica Kostelić pred dnevi sporočil, da kljub zdravstvenim težavam in strmem padcu rezultatske krivulje tekmovalnih smuči ne namerava postaviti v kot, pa je hrvaško javnost še nekoliko bolj presenetila njegova sestra Janica.

Najboljša hrvaška alpska smučarka vseh časov se namreč po poročanju časnika Jutarnji list seli na ministrstvo za znanost, izobraževanje in šport. Resorni minister Predrag Šustar ji je ponudil mesto pomočnice, vodila pa naj bi športni resor.

Janica Kostelić je privolitev in skorajšnjo selitev na hrvaško "superministrstvo" potrdila v pogovoru za omenjeni časnik. "Po športni karieri želim še na drugačne načine pomagati športu na Hrvaškem. Verjamem, da mi lahko s svojimi sodelavci uspe ukvarjanje s športom približati vsem, predvsem pa mladim rodovom. Ta cilj je zame pomemben, saj je lahko šport koristen in zdrav za celotno družbo," je dejala 34-letna Zagrebčanka, katere vključitev v ministrovo ekipo naj bi obravnavali že na prihodnji seji vlade naših sosedov.

Kdo je Janica Kostelić?

Čeprav je od konca njene tekmovalne kariere minilo že desetletje, ima na Hrvaškem še vedno status športne zvezdnice. Ustvarila si ga je s kratko, a izjemno uspešno smučarsko kariero, med katero je kljubovala tudi številnim zdravstvenim težavam. V svoji smučarski kartoteki ima vpisane tri velike kristalne globuse za zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala, šest olimpijskih kolajn (od tega štiri zlate), pet naslovov svetovne prvakinje in 30 zmag v svetovnem pokalu. Po končani karieri se je med drugim ukvarjala z vodenjem kozmetičnega salona, predvsem pa se je vključila v delo spremljevalne ekipe brata Ivice.  

Ne spreglejte