SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jaka Hvala ne krili več z rokama in spet uživa v skokih

1

termometer

Po odličnem vstopu v svetovni pokal je imel slovenski skakalec Jaka Hvala v zadnjih dveh zimah obilico težav, zdaj pa je vesel, da se v letošnjem poletju obrača skakalni trend na pozitivno stran.

V zadnjih dveh sezonah se je Jaka Hvala ogromno boril s samim seboj, potem ko je prej začel stopicati proti najboljšim v svetovnem pokalu. V Klingethalu je februarja 2013 celo pokoril vso konkurenco, naslednji dve tekmovalni leti pa nista prinesli posamičnega zadoščenja, saj je imel veliko težav.

Največje so se pojavljale na mizi. Ob odskoku ga je nemalokrat zasukalo, da je izgubil hitrost in posledično ni mogel daleč skočiti. Pravi, da je bilo zanj tisto obdobje zelo težko: "Lani sem imel takšne težave, da na mizi nisem vedel, ali bom dol sploh živ prišel ali bom salto naredil, ker me je tako krivilo. Letos sem veliko delal na položaju, da bi se pravilno vozil po smučini in mi je šlo že od začetka veliko bolje. Nisem več mahal z rokami kot prej. Spet uživam v skokih."

Tako kot lani tudi letos posveča več pozornosti na specialnih vajah in za razliko od sotekmovalcev iz slovenske reprezentance dela malo manj na moči. Čez dva dni bo Hvala praznoval 22. rojstni dan, verjetno pa bo njegova največja želja mirna in konstanta zima. "Trenutno, če pogledam celotno poletje, je precej bolje kot lani. Nihanj je bistveno manj. Do celinskega pokala do Kranja sem stopnjeval skoke, nato malce padel, kar je za poletje normalno. Vesel sem, da napredujem. Nimam več težav."

Zanj je najbolj pomembno, da si zaupa in uživa v skokih, svojo pripravljenost pa bo lahko preizkusil tudi na poletnem grand prixu, na katerem mu bo glavni trener Goran Janus dal priložnost. Prva preizkušnja bo konec meseca v Wisli.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin