Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
25. 5. 2011,
21.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jernej Damjan

Sreda, 25. 5. 2011, 21.28

8 let

J. Damjan: Smilijo se mi mlajši skakalci

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tako kot v drugih panogah pri SZS tudi pri skakalcih še vedno ni vse dorečeno. Skakalci trenirajo ločeno, vprašanje pa je, ali bo odgovornim uspelo zbrati vsa finančna sredstva za zastavljene načrte.

Prejšnji teden smo pisali, da skakalcem manjka 300.000 evrov za izvedbo vseh načrtov za prihodnjo sezono. Zakaj je prišlo do takšnega primanjkljaja, je razlog povsem preprost. Smučarska zveza Slovenije je zmanjšala proračun skakalcem ter kombinatorcem za približno 100.000 evrov, v svetovni pokal pa se bo vključila ženska ekipa, kar zahteva dodaten kapital. Predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič je poudaril, da imajo čas, da zberejo sredstva do 31. maja, sicer bodo morali klestiti programe ter tudi ekipe. Mogoče bo že v četrtek kaj več znanega, ko bo zasedal ravno zbor.

SZS še ni poravnala zaostalih obveznosti

Celotno čakanje pa ne gre v prid niti skakalcem. V preteklih letih je bilo pravilo, da so se na novo sezono začeli pripravljati skupaj nekje konec aprila, sedaj pa trenirajo povsem individualno. Poleg tega pa jim mora Smučarska zveza Slovenije še nakazati sredstva, ki jim jih je dolžna. " Kakor jaz vem, je zveza vsem dolžna. Zadnje izplačilo sem dobil novembra ali v začetku decembra. Od takrat naprej nič. So mi še kar nekaj dolžni. Jaz imam to srečo, da sem zaposlen pri policiji in imam vsaj en vir dohodka. Bolj se mi smilijo mlajši skakalci, kot sta Jurij Tepeš in Peter Prevc. To je njima edini vir dohodka in verjamem, da jima je težko, če ne dobita tistega, kar je bilo obljubljeno," je o nič kaj priljubljeni tematiki spregovoril Jernej Damjan, ki je poleg Roberta Kranjca najizkušenejši mož v naši skakalni reprezentanci.

Z opremo zaostajajo za tistimi boljšimi

Damjan se je skupaj z novim trenerjem Goranom Janusom, s katerim sta skupaj sodelovala že v obdobju, ko je bil Goran pomočnik Matjažu Zupanu, pogovoril glede načrta priprav na novo sezono. Poletni grand prix, ki se bo začel že sredi julija, bo Jernej praktično v celoti izpustil, saj ga bolj zanima zima. "Lani je bilo marsikaj narobe zastavljeno .Rad bi to popravil. V zimo bi rad prišel v top formi – kondicijski in skakalni. Lani sem imel še težave z boleznijo, kar je vse še podkrepilo. O rezultatskih ciljih sedaj ne razmišljam. O tem bom lahko govoril po pripravljalnem obdobju, ko bom dobil sliko. Vem kam spadam, če normalno skačem. Bo pa treba delati na opremi, sploh na kombinezonih, ker smo tukaj za ostalimi," je še za Sportal dejal Damjan, ki je v sredo skakal, a ne s smučmi temveč z jadralnim padalom. Prav ta adrenalinski šport ga je povsem potegnil pod svoje okrilje, saj je opravil že približno petnajst skokov. Medtem pa s smučmi še ni letel, saj trenutno posveča pozornost fizični pripravi.

Ne spreglejte