Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 12. 2008,
13.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 24. 12. 2008, 13.47

8 let

Iz olimpijske kandidature v boj za SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kranjsko goro bosta obiskali delegaciji iz avstrijske Koroške in Trbiža ter se z županom Kranjske Gore pogovarjali o skupni kandidaturi treh mest za izvedbo SP alpskih smučarjev leta 2017.

Najbolj znano slovensko smučarsko središče bodo obiskali novi koroški deželni glavar Gerhard Dörfler, župan Bad Kleinkirchheima Mathiasa Krenn, župan Trbiža Renato Carlantoni in številni gosti na čelu z nekdanjim avstrijskim smučarskim zvezdnikom Franzem Klammerjem, ki se bodo spustili tudi po vitranških strminah.

"Ta zamisel je na Koroškem zorela že dolgo časa in pred kakšnim mesecem so nam jo tudi uradno predstavili," je povedal kranjskogorski župan Jure Žerjav. Slednji je prepričan, da so možnosti za takšno kandidaturo dobre: "Imamo praktično dve leti, da pripravimo kandidaturo in ugotovimo naše prednosti ter odpravimo pomanjkljivosti. Mislim, da smo se projekta lotili pravočasno. Prihodnje leto maja bo FIS oddala SP 2015, mi pa kandidiramo za SP 2017," je še povedal Žerjav.

Slednji skupno kandidaturo za SP v alpskem smučanju vidi tudi kot nekakšno nadaljevanje ideje o skupni organizaciji zimskih olimpijskih iger. "Mislim, da projekt skupne organizacije olimpijskih iger lahko ohranimo kot nekakšen dolgoročen projekt, a trenutno možnosti za kaj takšnega po mojem niso realne. Svetovno prvenstvo v smučanju pa je popolnoma drugačna zadeva. Tudi v Kranjski Gori nas to zelo zanima, saj bi na ta način pospešili nekatera vlaganja v infrastrukturo in tudi v naš smučarski poligon."

Osnovna zamisel pri skupni kandidaturi za svetovno prvenstvo je, da bi Kranjska Gora gostila moške tehnične discipline, Trbiž ženske tehnične discipline, Bad Kleinkirchheim pa hitre discipline za moške in ženske.

Ne spreglejte