Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
21. 11. 2013,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jaka Hvala Klingenthal

Četrtek, 21. 11. 2013, 13.15

8 let

Hvala ne bi imel proti, če bi se Klingethal ponovil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Primorski skakalec Jaka Hvala bo skušal tudi v novi sezoni navduševati slovensko občinstvo in zveste privržence iz Ponikev. Pred njim je Klingenthal, kjer je februarja slavil prvo zmago.

Prvič je Jaka Hvala nase v svetovnem pokalu opozoril ob koncu sezone 2011/12, ko je v Lahtiju in Oslu osvojil deveto in osmo mesto v svetovnem pokalu. Takrat se mu je prostor v ekipi A sprostil zaradi poškodbe Mitje Mežnarja in ponujeno priložnost je dobro izkoristil. Da je zasluženo v konkurenci najboljših, je potrdil v pretekli zimi, ki jo je končal kot 16. skakalec.

Vrhunec je doživel v Klingenthalu. Klingenthalu, ki bo konec tedna gostil prvo tekmo v sezoni. 13. februarja je namreč Primorec doživel krstno posamična zmago v svetovnem pokalu - pohvali se lahko še z dvema ekipnima. Spomini so lepi, a se od njih ne da živeti, poudarja Jaka: "Vedno bom imel lepe spomine. Skakalnica mi je všeč, a vsaka sezona je poglavje zase. Časa za obujanje spominov ne bo." Bi se lahko februarski dan ponovil novembra? "Pustimo se presenetiti. Bi bilo pa super," je z nasmeškom na obrazu dejal Hvala.

S skoki še ni povsem zadovoljen, a ve, da je poleti zelo dobro delal: "So nihanja v mojih skokih. Precej bolje skačem kot poleti. Stvari se počasi postavljajo na svoje mesto. Manjka mi konstantnosti. Malce je strahu, kako se bo vse skupaj začelo, vendar verjamem, da smo dobro delali. Boljše skoke moram le prenesti na tekmo."

Slovenska delegacija bo v Klingenthalu, kjer bosta v soboto in nedeljo ekipna ter posamična tekma, štela sedem skakalcev. Konkurenca je vedno dobrodošla, se pa tudi Jaka zaveda, da bo boj za vstopnico za olimpijske igre neizprosen: "Eden od mojih ciljev v sezoni bo zagotovo nastop na olimpijskih igrah, vendar se s tem zdaj ne obremenjujem. Glava bi bila prepolna. Moj glavni cilj je, da vso sezono dobro skačem. Bomo videli, kakšno bo stanje pred olimpijskimi igrami. Takrat si bom lahko zastavil cilj – ali bo to le nastop ali kaj več …" pravi 20-letni skakalec, ki si želi, da ne bi doživel takšnega padca kot ob koncu zadnje sezone.

Ne spreglejte