Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2008,
13.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 19. 1. 2008, 13.40

8 let

Henklova slavila zmago v zasledovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nemška biatlonka Andrea Henkel je zmagovalka zasledovalne preizkušnje za svetovni pokal v Anterselvi.

Med Slovenkami se je na deset kilometrov dolgi progi najbolje odrezala Dijana Grudiček-Ravnikar, ki je na 19. mestu zaostala 2:51 minute, zgrešila pa je dve tarči.

Henklova, ki je vknjižila že 11. zmago v svetovnem pokalu, je z enim zgrešenim strelom drugouvrščeno Rusinjo Svetlano Slepcovo (2) prehitela za 33,4 sekunde, tretja pa je bila Norvežanka Tora Berger (+46,5; 2). Od Slovenk se je med dobitnice točk uvrstila še Teja Gregorin, ki je bila 30. (+3:43,6; 7). Andreja Mali je bila 52. (+7:21,6; 5).

Gregorinova preveč "grešila"

Čeprav je bilo izhodišče Teje Gregorin (17.) pred današnjo tekmo bistveno boljše kot 49. startni položaj Dijane Grudiček-Ravnikar, je bila prav slednja najbolje uvrščena Slovenka. Po prvih dveh brezhibnih streljanjih Gregorinove je že kazalo celo na uvrstitev med deset najboljših (po prvem streljanju je bila 14. in pred tretjim streljanjem že 12.), vendar pa se je vse skupaj ustavilo v stoječem položaju, ko je prvič zgrešila kar štirikrat, v naslednjem krogu pa je zgrešila še tri tarče.

"Ne roka, noge so se mi tokrat zatresle. Če bi to vedela, bi tudi tekaške moči razporedila nekoliko drugače. Na večernem suhem streljanju v hotelski sobi so mi preglavice delali ležeči streli, danes pa je bilo vse skupaj obratno. Seveda mi je žal lepe priložnosti, ki se je ponujala, vendar tako se pač lahko zgodi. Po zadnjem streljanju so mi na progi sporočili, da sem 33. in ker mi kazenski krogi še niso pobrali vseh moči, sem iztisnila iz sebe še tiste zadnje atome in se prebila vsaj do ene točke svetovnega pokala," je svoje občutke s proge zaupala Gregorinova.

Grudiček-Ravnikarjeva se je povzpela na 30. mesto

Prav obratno se je godilo Grudiček-Ravnikarjevi. V ležečem položaju je prvič zgrešila dva strela, nato pa do konca hitro in natančno izstrelila vseh 15 preostalih nabojev ter se zavihtela na 19. mesto. S peto letošnjo uvrstitvijo med 30 najboljših se je v trenutnem skupnem seštevku svetovnega pokala povzpela na 30. mesto, kar jo vodi na nedeljsko tekmo s skupinskim startom.

"Imela sem odlične smuči in sem lahko hitro tekla. Sicer še vedno uporabljam lanski model, vendar sem z njimi v takšnih razmerah, kot so bile danes, zadovoljna. Najbrž se je že na oko videlo, da sem precej hitrejša kot zadnjič, ko mi tek nikakor ni šel od nog. Za prva zgrešena strela sem sama kriva, saj je bolj pihalo kot na nastrelitvi in sem naredila premajhno korekcijo. Vesela pa sem zadnjega, malo počasnejšega, vendar natančnega streljanja. Tam bi si z nepremišljenim ravnanjem lahko tudi precej pokvarila že pridobljeno uvrstitev. Zdaj bom tudi na jutrišnjem skupinskem startu in vsaka točka je še kako dobrodošla," je bila zadovoljna Grudiček-Ravnikarjeva.

Andreji Mali se s slabega izhodišča in s petimi zgrešenimi streli ni uspelo prebiti višje od 52. mesta. S sedmimi tekmovalkami med prvimi 13 uvrščenimi in zmagovalko so se lahko najbolj veselili nemški ljubitelji biatlona, ki v teh dneh prevladujejo v Anterselvi. Henklova si je priborila prvo letošnjo zmago ter skočila na drugo mesto skupne razvrstitve. Rusinja Svetlana Slepcova si je naskok na vrh zapravila z zadnjim streljanjem.


Zasledovalno (10 km):

1. Andrea Henkel (Nem) 32:51,3 (1) 2. Svetlana Slepcova (Rus) + 33,4 (2) 3. Tora Berger (Nor) 46,5 (2) 4. Magdalena Neuner (Nem) 56,2 (6) 5. Sandrine Bailly (Fra) 1:08,0 (4) 6. Martina Glagow (Nem) 1:17,0 (0) 7. Michela Ponza (Ita) 1:20,1 (1) 8. Eva Tofalvi (Rom) 1:24,2 (0) 9. Kathrin Hitzer (Nem) 1:32,8 (4) 10. Kati Wilhelm (Nem) 1:33,0 (6) ... 19. Dijana Grudiček-Ravnikar (Slo) 2:51,0 (2) 30. Teja Gregorin (Slo) 3:43,6 (7) 52. Andreja Mali (Slo) 7:21,6 (5)


Ne spreglejte