Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 1. 2009,
17.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 14. 1. 2009, 17.10

8 let

Gregorinova se vrača, Ravnikarjeva rodila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Peto postajališče karavane biatlonskega svetovnega pokala v tej sezoni je Ruhpolding v Nemčiji. Varovanci Uroša Velepca so že tam, ženski del ekipe pa se je na Bavarsko podal danes.

Pod Bavarskimi Alpami so za razliko od Oberhofa temperature višje in se gibljejo okrog 0 stopinj Celzija, naravnega snega pa je tudi le za vzorec, zato so proge pripravljene pretežno iz umetnega snega. Janez Marič, Klemen Bauer, Vasja Rupnik in Peter Dokl so pod budnim očesom trenerja Velepca na prizorišču že opravili dva treninga, medtem ko je Jože Mehle ostal v Sloveniji.

"Mehle bo ta teden treniral na Pokljuki z mladinsko ekipo in priložnost bo v štafeti spet dobil Dokl. Tukaj je zelo tipična proga, kjer moraš biti v dobri formi in zaostanki so največkrat zelo majhni. Tudi v tekaških časih ni velikih razlik, zato pa je potrebno hitro in natančno streljati. Opravili smo že trening moči in trening s predtekmovalnim tempom, fantje so zdravi in pričakujem soliden nastop štafete. Tokrat bomo nastopili sicer z močnejšo postavo, vendar pa je prijavljenih precej štafet, ker vsi lovijo kvalifikacijske norme. Ker je sneg drugačen in temperature višje, imajo obilico dela tudi v servisni ekipi, kjer s tekmovalci že ves čas preizkušajo najboljše kombinacije," je sporočil Uroš Velepec.

V žensko ekipo se bo bolezni vrača Teja Gregorin, ki je s trenerjem Kosom danes na popolnoma zasneženi Pokljuki opravila še zadnji trening pred tekmovanji. "Teja se počuti odlično in z veseljem pričakuje svoje prve tekme v letu 2009. Naredili smo še en hitrejši trening, da se je malo predihala. Prav gotovo pa rabi še nekaj časa, da se bo lahko vrnila v njeno normalno tekmovalno pripravljenost. V Ruhpoldingu bomo šele lahko videli pravo primerjavo po tej dolgi odsotnosti," je razložil stanje Tomaš Kos.

Medtem ko druge članice reprezentance trenirajo in tekmujejo, pa se je s povsem drugačnimi skrbmi v zadnjem času ukvarjala novopečena biatlonska mamica Dijana Ravnikar.

V izolski porodnišnici je možu Matevžu danes povila njuno prvo hčerkico Mio. Poleg članov družine jo je med prvimi obiskala tudi že biatlonka Andreja Mali s katero sta dobri prijateljici. "Porod je bil naporen, vendar se Dijana počuti v redu in je presrečna," je neposredno iz porodnišnice sporočila Malijeva.

Ne spreglejte