SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gorza znanilec uspešnega konca tedna?

4

termometer

 | Foto:
Karavana svetovnega pokala se je pred velikim finalom ustavila še v Kranjski Gori. V primerjavi z minulimi sezonami so tokrat večji apetiti tudi slovenskih smučarjev.

Predvsem zadnja dva slaloma svetovnega pokala sta ob stabilni sezoni novega prvokategornika Bernarda Vajdiča vidno napolnila slovensko mero samozavesti in dvignila raven pričakovanj. Zato ne čudi, da se slovenska smučarska javnost pred domačim koncem tedna spogleduje predvsem z nedeljsko tekmo. A v slovenskem taboru so prepričani, da lahko za dobro voljo poskrbijo že v soboto, ko bo glavnino bremena na svoja ramena prevzel Aleš Gorza.

Slednji po superveleslalomskih stopničkah poka od samozavesti, čeprav ne skriva, da ima s svojo paradno disciplino še neporavnane račune. Predvsem dejstvo, da je moral zaradi bolečin v hrbtu tekmo v Adelbodnu spremljati iz postelje, ga pred vnovičnem soočenjem s podkorensko strmino še posebej motivira. "Letos sem se vendarle dvignil iz sivega povprečja in poskrbel za niz solidnih rezultatov. Povsem naravno je, da bi rad dobro formo potrdil tudi na domači tekmi. Ne bi rad kaj prida razpredal o uvrstitvah. Dejal bi le, da bom storil vse za dva kakovostna nastopa. Kam me bo to pripeljalo, bomo videli. Ostajam pa pri načelu, da je zadovoljiva vsakršna uvrstitev med najboljših petnajst," napoveduje Gorza, ki si je nastop v finalu svetovnega pokala v Bormiu že zagotovil. A le v superveleslalomu, zato bo sobotna tekma za 27-letnega Črnjana pomembna tudi z vidika ohranitve mesta med najboljšo petindvajseterico (trenutno je 21.). "S tem si ne želim beliti glave. Ne bom se poigraval z računanjem. Dovolj samozavesten sem, da lahko razmišljam le o smučanju in boju za kar se da zajeten točkovni plen," pravi Gorza, ki se je doslej trikrat uvrstitev med kranjskogorske dobitnike točk.

Vajdič bi se rad dokazal tudi v veleslalomu

"S formo, ki so jo naši tekmovalci kazali na zadnjih treningih sem lahko upravičeno zadovoljen. V pripravljalni proces pred domačim nastopom sicer nisem želel vključevati novosti, saj bi s tem poskrbel za še dodatno breme. Pričakovanja? Visoka. Kaj ne bi bila, ko pa so fantje na zadnjih dveh slalomih poskrbeli tako za vrhunski rezultat kot tudi ekipni uspeh. Veleslalom je nekoliko večja neznanka, a vseeno računam na ugoden izkupiček," pred podkorenskim koncem tedna poudarja šef moške ekipe Urban Planinšek, ki bo v soboto ob Gorzi v ogenj poslal še Mitjo Valenčiča, Matica Skubeta, Matijo Zavirška in Bernarda Vajdiča.

Slednji si je v tej sezoni ob Gorzi edini iz slovenskega tabora prislužil točke svetovnega pokala. Pred natanko tremi meseci je bil 25. v Bad Kleinkircheimu, tokrat pa bi si rad z dobrim rezultatom okrepil zavest pred nedeljo, ko bo prvič pred domačimi navijači nastopil v vlogi člana prve jakostne skupine. "Zadnji trening (Turacher Höhe, op. p.) je bil izjemno uspešen. Čeprav mi gre v sezone res precej bolje v slalomu, pa bi rad že jutri pokazal, vse kar znam. Na domačih tekmah moramo izkoristiti vse prednosti pred konkurenco, začenši s poznavanjem proge, " pravi Bernard Vajdič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin