Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2008,
16.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 19. 1. 2008, 16.35

8 let

Ferryju zmaga v Anterselvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Švedski biatlonec Björn Ferry je zmagovalec zasledovalne preizkušnje za svetovni pokal v Anterselvi.

Na tekmi sta nastopila tudi dva Slovenca, ki pa sta končala v ozadju. Bolje se je sicer odrezal Gregor Brvar (4), ki je z zaostankom 5:50,7 minute zasedel 53. mesto.

Ferry, ki je zgrešil le en strel, je na 12,5 kilometra dolgi preizkušnji za 26,5 sekunde ugnal Rusa Nikolaja Kruglova (2) in vknjižil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu.

Tretji je bil Nemec Michael Greis (+28,7; 4). Ob Brvarju je slovenske barve branil tudi Peter Dokl (+6:30,8; 6) in zasedel končno 55. mesto.

Klemen Bauer še vedno glavni adut

"Fanta ne moreta zdržati dveh takšnih tekem zapovrstjo. Še vedno se pobiramo po virozi in že prvi krogi so jima pobrali veliko moči. Če trpiš na progi, tudi streljanje ne more biti v redu. Zanju je bil uspeh uvrstitev med šestdeset najboljših na svetu in takšna tekma je bolj pomembna zaradi nabiranja izkušenj. Za nas je sedaj začasno konec nastopov v svetovnem pokalu in v naslednjih dvajsetih dnevih se bomo pripravljali na nastop na svetovnem prvenstvu. To je najpomembnejše tekmovanje sezone, zato bomo imeli dovolj časa, da se dokončno okrepimo in v miru pripravimo. Tudi Vasja Rupnik je v domovini že precej okreval in se nam bo lahko pridružil na skupnem treningu. Sedaj gremo domov in se v Anterselvo vrnemo v sredo, ter ostanemo tukaj do 3. februarja. Vmesni čas bomo s fanti trdo delali, da pridobimo zopet moč in občutek za tek. Klemen Bauer še vedno ostaja naš glavni adut in tudi on potrebuje ta čas predvsem za izboljšanje streljanja. Ve, kje dela napake in jih na treningih odpravlja, vendar pa bo to potrebno prenesti tudi na tekme. Za nas bo pomembno, da se spet povrne vsaj na nivo pred sezono," je razložil svoje načrte trener moške izbrane vrste Uroš Velepec.

Ne spreglejte