Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2013,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 10. 2. 2013, 12.40

8 let

Fak tokrat šesti: Nastop ni bil ravno za stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Novem Mestu na Češkem je pod streho še moška zasledovalna preizkušnja biatlonskega svetovnega prvenstva. Jakov Fak je zaradi enega zgrešenega strela ostal brez odličja, zmagal je Norvežan Svendsen.

Izjemno razburljiva zasledovalna preizkušnja se je končala z novim zmagoslavjem Emila Hegleja Svendsna, ki je z enim zgrešenim strelom na zadnjem postanku na strelišču poskrbel za napeto končnico. S Francozom Martinom Fourcadom sta se srdito borila vse do ciljne črte, katero je za odtenek prej prečkal Norvežan. "Zadnji krog je bil stresen, štirje fantje smo se borili za zlato. Zelo me je presenetilo, da so me ujeli, mislil sem, da moram paziti le Mališka. Mislil sem, da je konec, ko je Martin izničil pet metrov zaostanka na zadnjem vzponu, ko pa sva prečkala ciljno črto pa sem vedel, da imam centimeter ali dva prednosti," je po zmagi povedal Svendsen.

Jakov Fak: Nastop ni bil ravno za stopničke Jakov Fak je z zgolj enim zgrešenim strelom ostal brez novega odličja, pred njega so se uvrstili še Rusa Anton Šipulin in Dmitrij Mališko ter Avstrijec Dominik Landertinger. Šipulin je bil na strelišču le enkrat nenatančen, medtem ko sta bila Mališko in Landertinger stoodstotna. Drugi slovenski predstavnik, Klemen Bauer, je moral kar štirikrat v kazenski krog in je bil na koncu 24.

"Želja po še kakšni kolajni je močna in prav tako tudi motiv, biatlon pa je lahko tudi zelo nepredvidljiv, zato je vsaka napoved zelo nehvaležna. Prav gotovo je sedaj popustil tudi pritisk, zato si želim še naprej uživati v tekmah, morda pridobiti še kakšne potrebne sekunde in osvajati visoka mesta. Tekme štejejo tudi za točke svetovnega pokala in tudi tam bi rad sezono zaključil čim višje, po možnosti med prvimi tremi," je po včeraj osvojenem bronu govoril Fak. Danes se mu prva želja, osvojitev nove kolajne, ni uresničila, je pa zato z dobrim točkovnim izplenov v skupnem seštevku svetovnega pokala pridobil eno mesto in se še približal pred sezono postavljenemu cilju o uvrstitvi med najboljše tri. "Nastop ni bil ravno za stopničke, je pa šesto mesto še vedno dober razplet in s tem sem zaenkrat zadovoljen. Kot vedno, mi je žal zaradi zgrešenega strela na zadnjem streljanju. Le tako bi lahko obdržal priključek z vrhom in se boril za odličja. Treba je bilo tvegati, ker je tudi Emil zgrešil strel. Vse skupaj pa je tudi posledica nekoliko hitrejšega streljanja, kjer sem lovil sekunde. Nisem bil dovolj pripravljen s prstom na strel. Kot sem povedal že včeraj, je treba biti zelo pozoren na strelišču, ker se hitro maščuje vsaka nepazljivost. Predvsem korekcije orožja v položaju leže so zelo pomembne, zato sem danes tam izgubil tudi nekaj časa zaradi korigiranja. V zadnjem krogu sem plačal davek na progi, ker sem šel v predhodnih krogih nekoliko preko svojih zmožnosti in se poskušal ves čas držati v ospredju. Najbolj pomembno je, da se še vedno lahko kosam z najboljšimi. Danes so bili oni nekoliko boljši, že v naslednjih dneh, po tridnevnem počitku, pa si želim spet parirati z njimi za najvišja mesta," pa je Fak ocenil današnji nastop.

"Veliko bi se lahko napredovalo, vendar sem na žalost izgubil tri mesta. Že zelo dolgo nisem streljal ničle v položaju stoje, kot mi je uspelo na zadnjem streljanju. Tako malo me včasih loči od resnično boljše strelske predstave. Ko se sprostim in se osredotočim na strele, je razplet takoj boljši. Mislim, da me sedaj od boljšega streljanja ločijo samo še detajli. Nekako sem na progi kompenziral zgrešene strele in se poskušal spet približati 21. mestu s šprinta," je bil komentar Klemna Bauerja.

Ob 16.15 bodo v zasledovanju nastopila še dekleta, tudi s Tejo Gregorin.

Ne spreglejte