Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2012,
21.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Teja Gregorin Andreja Mali Uroš Velepec

Četrtek, 13. 12. 2012, 21.33

8 let

Dekleta bo pričakalo povsem drugačno vreme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Medtem ko so imeli biatlonci na prvi pokljuški preizkušnji lepo vreme in nekaj sončnih žarkov, pa je napoved za jutrišnjo tekmo deklet povsem drugačna. Snežilo bo.

Slovenske barve bosta na petkovem šprintu branili Teja Gregorin in Andreja Mali in čeprav sta uradna treninga opravili v povsem drugačnih razmerah kot ju čakajo na tekmi, ju to ne skrbi preveč. "Vreme bo jutri čisto 'kontra' današnjemu, padlo bo kar nekaj snežink, upam pa da ne preveč, da bomo imele tekmovalke vsaj približno enake 'grupe'," nam je po četrtkovem treningu zaupala Gregorinova, ki povsem zaupa serviserjem slovenske reprezentance:"Servis dela stoodstotno, letos nisem imela skoraj nikoli težav, mogoče so bile le na eni tekmi smuči povprečne, drugače vedno vrhunske. Material je pravi za take pogoje in upam, da nam vsem skupaj, celi ekipi uspe dober rezultat."

Po torkovem prvem uradnem treningu je reprezentančni trener Uroš Velepec opozarjal, da je sneg zelo hiter, zato naj bi bil še posebej pomemben dober tek. "Vsaka izgubljena sekunda v smučini bo lahko že usodna," nam je razlagal, a v četrtek je bila smučina, bržčas zaradi mraza, že nekoliko počasnejša, v petek pa naj bi nova pošiljka snega še dodatno zapletla stvari. Teja Gregorin, ki se bo borila za svoje druge stopničke v svetovnem pokalu se dan pred tekmo s tem vprašanjem preprosto ni želela obremenjevati: "Bomo videli, kakšni bodo pogoji, a ta proga je zelo težka in kakšen strel bi se dalo nadomestiti. Boljši tekači si morebiti lahko privoščijo kakšen zgrešen strel, vseeno pa bo za vrhunski rezultat potrebno oboje, tako dober tek kot natančno streljanje." Tudi druga slovenska predstavnica Andreja Mali si želi narediti še korak naprej in izboljšati dosežke iz Hochfilzna: "Počutim se dobro, proge so pripravljene izvrstno, upam, da mi bo vendarle uspelo pokazati tisto, česar sem sposobna."

Prva ženska preizkušnja letošnjega svetovnega pokala na Pokljuki se bo začela ob 14.20.

Ne spreglejte