Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
10.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 10.18

8 let

Damjan zopet odličen peti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Avstrijec Thomas Morgenstern je po zmagi na poletni veliki nagradi tudi zimo nadaljeval v istem slogu ter na tretji tekmi svetovnega pokala smučarjev skakalcev osvojil še tretjo zmago.

Za trojno avstrijsko slavje sta poskrbela še Andreas Kofler na drugem in Wolfgang Loiztl na tretjem mestu. Edini slovenski finalist na današnji tekmi Jernej Damjan je na koncu vnovič osvojil peto mesto.

Damjan je bil tudi edini slovenski finalist, saj so bili Robert Kranjec, Primož Peterka in Primož Pikl za finale prekratki, medtem ko je Matic Kramaršič obstal že v kvalifikacijah. "Glede današnje tekme imam spet mešane občutke, saj je Jernej vnovič odlično nastopil, preostali fantje pa so zaostali za svojimi trenutnimi sposobnostmi. Še vedno imamo isto težavo, da na tekmi hočejo preveč in tako pride do napak. Pripravljeni so dobro, realizacija pa je še zdaj katastrofalna," je v pogovoru povedal Gorazd Pogorelčnik, pomočnik glavnega trenerja Ari-Pekke Nikkole.

"Zdaj bo pred naslednjima tekmama v Beljaku precej potrebno delati na psihološki pripravi ter fante nekako osvežiti. Na treningu v Lillehammerju in na uvodu v sezono so dokazali, da znajo skakati, a jim tega še ni uspelo v pravi meri prenesti na tekmo. Dejstvo je, da je Jernej ta čas nekoliko spredaj pred ostalimi, ampak tudi Robi in Primož Peterka bi se morala z dobrimi skoki zlahka prebiti med dobitnike točk. Verjamem, da bo tako že v Beljaku," je še pojasnil Pogorelčnik.

Damjan dobre volje

Junak slovenskega tabora Jernej Damjan je bil po dobrih nastopih na uvodnih treh tekmah sezone razumljivo precej dobre volje. "Vesel sem, saj sem si dokazal, da lahko dobro pripravljenost s poletnih tekem zadržim in prenesem tudi v zimo. Zadovoljen sem, da mi je to letos uspelo, in želim si, da bo čim dlje tako tudi ostalo," je povedal "Jajc", kot Damjana kličejo prijatelji, in nadaljeval: "Moj cilj je, da bi seveda še naprej skakal tako konstantno."

Pred naslednjima tekmama svetovnega pokala, ki bosta tik za slovensko mejo, Damjan ostaja optimist, čeprav mu sama naprava ne leži najbolj. "Skakalnico v Beljaku sicer dobro poznam, saj smo tam res veliko preskakali, a mi osebno ne odgovarja preveč. Je nekoliko manjša in sam bi raje videl, če bi imeli tekmo v Kranju. A žal proti naravi ne gre," je še povedal Damjan in za konec v smehu pribil: "Edina dobra stran tega, da bo tekma namesto v Kranju po novem v Beljaku je, da bo na sporedu že v četrtek in bom imel tako povsem nepričakovano letos celo še en vikend prost. Moram si malce ogledati novoletno vzdušje v Ljubljani."

Morgenstern stoodstoten

V skupni razvrstitvi z maksimalnim izkupičkom 300 točk še naprej vodi dvakratni olimpijski prvak Morgenstern, na drugo mesto se je povzpel Norvežan Tom Hilde (160 točk), ki ima točko več od Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja (159) na tretjem mestu. Med najboljšo deseterico v svetovnem pokalu po današnjem petem mestu ostaja tudi Jernej Damjan, ki ima na osmem mestu 99 točk. V letošnji zimi pa sta nekaj točk na uvodni posamični tekmi v Kuusamu osvojila tudi Primož Peterka (8), ki je 36. in Robert Kranjec (7), ki je 37.

Zdaj se karavana svetovnega pokala seli na Koroško, saj bo po novem Beljak gostil kar dve tekmi svetovnega pokala. Najprej bo v četrtek, 13. decembra, na sporedu odpadla tekma iz Kranja, dan pozneje pa še beljaška tekma.


Ne spreglejte