Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
26. 11. 2014,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ana Drev Tina Maze Maruša Ferk Vanja Brodnik

Sreda, 26. 11. 2014, 10.08

8 let

Daleč od doma, daleč od težav

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poleg Tine Maze bodo slovenske barve na tekmah svetovnega pokala v Aspnu v ZDA ob koncu tedna branile še Ana Drev, Katarina Lavtar in Ilka Štuhec.

Rdeča nit pogovorov v slovenskih smučarskih krogih so že lep čas finančne težave, ki tarejo izbrano vrsto. Ta lahko na vseh svojih ravneh do konca sezone porabi le še 150 tisoč evrov, ob tem pa je že jasno, da glavnino trenerjev po koncu februarskega svetovnega prvenstva čaka predčasno slovo. V zimski idili v Vailu je slovenska ženska reprezentanca sicer krepko oddaljena od sedeža zveze in žarišča težav, za nameček pa je v osrčju ameriške zvezne države Kolorado deležna tudi dobrih razmer za delo. A povsem brez misli na zategovanje pasu in negotovo prihodnost sezone verjetno ne gre.

"Upam, da so vsaj dekleta odmislila vse težave. Jaz jih zanesljivo nisem. V to sem vpet. Ves čas prejemam informacije, komuniciram z odgovornimi pri Smučarski zvezi Slovenije in alpskem odboru. Vem, da nas ob vrnitvi v Evropo čakajo težki časi. Vsekakor pa na dekleta ne bom prenašal slabe volje. Le s čistimi glavami lahko dobro trenirajo. Tu so zaradi treninga in tekem," razmišlja glavni trener ženske reprezentance Rasto Ažnoh, ki je s petčlansko žensko ekipo nastanjen v Vailu.

Odprta vrata ameriškega smukaškega raja

"S treningi smo lahko načeloma zadovoljni, čeprav razmere niso bile povsem idealne. Ko smo prispeli v Kolorado, je bilo snega relativno malo. Sledilo je obdobje zelo kakovostnih treningov, nato pa je Vail zajelo pravo snežno neurje. A skušamo maksimalno izkoristiti vsak dan. Veseli tudi, da smo lahko dva dni trenirali v znamenitem smučarskem središču Copper Mountain, za katerega pravijo, da je pravi smukaški raj," pred koncem priprav v slovenski bazi v Koloradu razmišlja Ažnoh, ki bo del ekipe ohranil v Severni Ameriki tudi po tekmah svetovnega pokala.

Lavtarjeva in Drevova bosta namreč po tekmah v Aspnu ostali v Koloradu in nastopili na štirih tekmah severnoameriškega pokala Nor-Am. Podobne načrte imata tudi Ferkova in Brodnikova, ki bosta po hitrostnem "trojčku" v Lake Louisu ob koncu prihodnjega tedna ostali v Kanadi in se udeležili dveh smukov.

Ne spreglejte