Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2008,
17.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 24. 1. 2008, 17.22

8 let

Članska reprezentanca v Anterselvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije je včeraj na predlog strokovnega sveta potrdil člane reprezentanc za nastope na članskem svetovnem prvenstvu v februarju na Švedskem.

Zbor za biatlon je potrdil tudi člane reprezentance za nastope na mladinskem svetovnem prvenstvu v biatlonu, ki bo potekalo prihodnji teden v Nemčiji.

Ženska in moška članska vrsta se je danes že vrnila na prizorišče zadnjega svetovnega pokala v Anterselvo/Antholz na Južnem Tirolskem, kjer bodo opravili še sklepne priprave pred nastopi na Švedskem. V Italijo so odpotovali Teja Gregorin, Dijana Ravnikar, Andreja Mali, Klemen Bauer, Gregor Brvar, Peter Dokl in Vasja Rupnik. Z njimi zaradi znanih težav z ramo ni potovala Tadeja Brankovič-Likozar, ki ima jutri še en zdravstveni pregled v Nemčiji. Trenerja Tomaš Kos in Uroš Velepec sta zaenkrat zadovoljna s pogoji v tem italijanskem biatlonskem središču.

"Popoldan smo imeli prvi trening z dekleti na snegu. Najprej bomo opravili nekaj osnovnih aerobnih treningov, nato pa bomo do konca pripravljalnega obdobja stopnjevali tempo. Posvetili se bomo tudi streljanju pod obremenitvijo, kjer imamo pri nekaterih tekmovalkah še nekaj rezerve. Zadnje dni imamo v načrtu izvedbo pregledne tekme, če se nam bodo želele pridružiti še kakšne druge reprezentance. Upamo, da se nam bo na treningu sposobna pridružiti tudi Tadeja, vendar je vse odvisno od jutrišnjega pregleda pri nemškem zdravniku," je bil optimist Tomaš Kos.

"Tukaj je prekrasno vreme in treniramo po našem načrtu. Že zjutraj smo opravili s fanti kompleksen trening, servisna ekipa pa se je posvečala pripravam smuči. Zadali smo si težak in naporen trening, da bi bili zares dobro pripravljeni pred nastopi v Östersundu, čeprav bodo temu vrhuncu sledila še tri prizorišča svetovnega pokala, ki jih bo potrebno zdržati. Z nami so tukaj še Kanadčani, Ukrajinci, Belorusi, Latvijci, italijanska ženska ekipa in tudi Norvežana Halvard Hanevold in Ole Einar Bjoerndalen sta si izbrala Anterselvo za priprave pred svetovnim prvenstvom," je razložil Uroš Velepec.

Zgodaj zjutraj pa so na Bavarsko odpotovali mladinci z vodjo Robertom Sitarjem in trenerjem Matjažem Curkom, ter pomočnikoma Matejem Kordežem in Robertom Gasserjem. Za njih bo naslednji teden predstavljal najpomembnejše nastope v letošnji zimski sezoni. Tekme mladinskega svetovnega prvenstva bodo na sporedu od sobote, 26. januarja do nedelje, 2. februarja.

"Do sedaj smo se z mladinskih prvenstev vračali s kolajnami. Žal so našo vrsto letos zdesetkale poškodbe. Anže Gregorič, ki je prav gotovo naše prvo ime v kategoriji mlajših članov, si je že kmalu po začetku sezone poškodoval nogo in z njim na tem prvenstvu ne moremo računati. Ostali so dobro pripravljeni in želimo si vsaj enega rezultata med prvo deseterico. Tu je potrebno omeniti tudi mladinko Lili Drčar, ki je letos premierno že nastopila na tekmi svetovnega pokala prav na tem prizorišču in lahko poseže precej visoko tudi v ženski mladinski konkurenci," pa je iz Ruhpoldinga sporočil Robert Sitar.

Ne spreglejte