Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2012,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

biatlon Teja Gregorin Andreja Mali Jakov Fak Jakov Fak

Petek, 14. 12. 2012, 10.08

8 let

Čehinja presenetila, Teja do točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na pokljuškem šprintu za biatlonke je prvo mesto presenetljivo pripadlo Čehinji Gabrieli Soukalovi. Na prizorišču je močno snežilo, vidljivost ni bila najboljša, Teja Gregorin je osvojila 28. mesto.

Kaj so po pokljuškem šprintu povedale najboljše tri tekmovalke, ki so se povzpele na zmagovalni oder? "Težko je reči, kaj ta rezultat pomeni za svetovno prvenstvo v mojem domačem Novem Mestu, zagotovo je dobra spodbuda, a ne morem vedeti, v kakšni formi bom takrat. S streljanjem se tokrat nisem obremenjevala kot ponavadi in to je bil mogoče ključ do uspeha." ni skrivala sreče češka zmagovalka Gabriela Soukalova. Drugouvrščeno Nemko je prehitela za nekaj sekund: "Zelo sem vesela stopničk, naredila sem samo dve napaki in to je bilo k sreči dovolj za drugo mesto. Lani sem imela nekaj težav, vesela sem, da jih letos nimam. Tečem dobro in z optimizmom gledam naprej," je povedala Miriam Gössner. Tretje mesto je romalo v Belorusijo: "Resnici na ljubo, nisem pričakovala uvrstitve na prve stopničke. Opravljala sem svoje delo, vedela pa sem, da se z dobrim streljanjem lahko uvrstim visoko. V zadnjem krogu se mi je posvetilo, da lahko dosežem nekaj izjemnega, rekla sem si, moj bog, in stisnila še preostanek moči. V ekipi smo izjemno razočarani, ker Darji (Domračevi op. p.) danes ni uspelo nastopit, zato pa smo lahko ostale tekmovalke prevzele pobudo," je zaupala Nadežda Skardino.

Pokljuški biatlonski praznik je bil danes v znamenju deklet. Slovenske barve so branile Teja Gregorin, Andreja Mali in Lili Drčar. Gregorinova se je prejšnji konec tedna v Hochfilznu kar dvakrat zavihtela med najboljšo deseterico. Bila je četrta in sedma, tako da je imela pred domačim občinstvom visoke cilje, a ji je načrt prekrižal slabši izkupiček na prvem strelskem nastopu. Leže je zgrešila dvakrat, zaostanek pa se je nato še povečal. Gregorinova je osvojila 28. mesto.

Prireditelji do sobote pričakujejo, da bo padlo od 30 do 40 cm snega. Proga je bila zaradi novozapadlega snega izredno počasna, zato je bil za dober rezultat odločilen dober tek. Pomembne so bile tudi dobro namazane smuči, zaradi sneženja so imela dekleta težave z vidljivostjo na strelišču. Na tem sicer tako močnega vetra kot včeraj, ni bilo.

V soboto bosta na Pokljuku zasledovalni tekmi. Moška preizkušnja bo na sporedu ob 12.45, ženska pa ob 15. uri.

Ne spreglejte