Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 2. 2009,
9.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2009, 9.09

8 let

Bo Ribinsk "sprejel" Majdičevo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V ruskem mestu Ribinsk, ki leži nekaj manj kot 300 kilometrov severno od Moskve, bo v nedeljo še tretja ženska preizkušnja svetovnega pokala v smučarskih tekih

Najboljše tekačice se bodo po petkovi desetkilometrski "klasiki" in sobotnem šprintu v prostem slogu v nedeljo ob 13. uri pomerile še v dvojnem zasledovanju (2 x 7.5 kilometra). Od slovenskih predstavnic bo zagotovo nastopila Petra Majdič, medtem ko nastopa Vesne Fabjan in Katje Višnar stojita pod vprašajem.

Ne preveč zahtevna proga Rybinsku in nizke temperature Majdičevi niso bile pisane na kožo na prvih dveh preizkušnjah, ki ju je končala na 20. oziroma 7. mestu. S tem je dosegla tudi najslabši uvrstitvi na enem prizorišču v tej sezoni svetovnega pokala. Če omenimo še, da Majdičeva nastopa v tem ruskem mestu ob reki Volgi prvič – kljub temu, da je v minulih dveh sezonah Rybinsk že gostil tekme svetovnega pokala –, lahko rečemo, da se s tem prizoriščem še ni spoprijateljila.

Tudi od nedeljske tekme Majdičeva ne pričakuje preveč. Glede na hudo konkurenco v Rusiji, natrpan urnik in dejstvo, da v tej disciplini še nikdar ni posegla po najvišjih mestih, Majdičeva pravi, da bi se zadovoljila z uvrstitvijo med najboljšo deseterico. Omenjen podvig ji je v dvojnem zasledovanju v minulih treh sezonah uspel le enkrat, in sicer je bilo to konec leta 2005, ko je bila v kanadskem Vernonu deseta. Edino preizkušnjo dvojnega zasledovanja v dosedanjem delu sezone, ki je bila na sporedu pred 14 dnevi v Vancouvru, je dobila Poljakinja Justina Kowalczyk.

Kako bodo razporejene karte v nedeljo? Ob Kowalczykovi bosta vlogi favoritinj zopet nosili Finki Aino Kaisa Saarinen in Virpi Kuitunen. Te tri tekmovalke se poleg Majdičeve borijo tudi za najvišja mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zaenkrat ima Saarinenova 130 točk prednosti pred Majdičevo, kateri tik za petami sledita Kuitunenova in Kowalczykova.

Ne spreglejte