Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2013,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 21. 6. 2013, 13.25

8 let

Biatlonci v imenitni družbi na Pokljuki začeli drugi del priprav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska biatlonska reprezentanca je v tem tednu vstopila v drugo fazo priprav. Tokrat spet trenirajo skupaj na Pokljuki, pod budnimi očesi trenerjev Uroša Velepca, Tomaša Kosa.

"V tem tednu bomo imeli dva vrhunca, ki ju prestavljata dve preobremenitvi. Nato bo sledilo nekaj dni za počitek in po prazniku odhod v Italijo, kjer nas konec tedna v Frassinoru čaka še tekma poletnega biatlona. Tekma nam bo dala tudi nekaj potrebnih informacij za nadaljnje načrtovanje priprav, kar bo za nas bolj pomembno kot sami rezultati. Pokazalo se bo, koliko so se tekmovalci v takšnem stanju sposobni zbrati pri streljanju, manj pa nas bo zanimala tekaška predstava. V tej fazi, ko še nimamo za seboj veliko kilometrov na tekaških rolkah, so možne tudi še korekcije tehnike, zato veliko časa preživimo tudi ob progi z video kamerami v rokah," je pojasnil glavni trener Uroš Velepec. Slovenskim reprezentantom pa delajo v teh dneh na Pokljuki družbo še številni nosilci medalj z velikih biatlonskih tekmovanj, saj so na Rudnem polju prisotne še ekipe iz Rusije, Ukrajine, Češke in posamezniki iz Avstrije. Ekaterina Jurjeva, Olga Viluhina, Vita in Valentina Semerenko, Olena Pidrušna, Gabriela Soukalova, Veronika Vitkova, Ivan Čerezov, Maksim Maksimov, Andrej Deržemlja, Sergej Sednev, Daniel Mesotitsch so le nekatera imena, ki jih lahko vidimo na stadionu med treningi in v hotelski restavraciji med obroki.

"Vsekakor je to priznanje Športnemu centru Triglav Pokljuka, ki so ga tuje reprezentance spoznale predvsem na tekmah svetovnega pokala pozimi, sedaj pa ga vse pogosteje obiskujejo tudi poleti. Drži se ga tudi zelo pozitivna oznaka, saj so vse ekipe, ki so do sedaj trenirale v tem centru, kasneje na velikih tekmovanjih posegale po visokih uvrstitvah. Očitno se tukaj kujejo medalje, tudi naše," je s kančkom vraževerja in nasmeškom pristavil Velepec.

"Zelo smo se potrudili, da se vse ekipe počutijo kar čim bolje, čeprav je Hotel Center trenutno polno zaseden. Za njih organiziramo tudi druge dejavnosti, ki niso vezane zgolj na tekaške in strelske treninge, saj odhajajo na primer na veslanje v Bohinj, na plavanje na Bled, na kolesarske ture po okolici, Rusi pa so vmes skočili celo do Pirana. Po njihovih besedah so z našimi storitvami zelo zadovoljni, zato si podobne obiske spet obetamo tudi v jesenskem delu priprav; Čehi pa že tradicionalno preživijo pri nas zadnje tedne pred začetkom sezone svetovnega pokala," so bile besede Boruta Farčnika iz Športnega centra Triglav Pokljuka. Slovenska reprezentanca bo odpotovala v bližino italijanske Modene v sredo zjutraj, vrnila pa se bo v nedeljo.

Ne spreglejte