Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 4. 2008,
17.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 18. 4. 2008, 17.03

7 let, 12 mesecev

Biatlonci potrdili poročila o delu reprezentanc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na svoji zadnji seji v sezoni 2007/08 je zbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije potrdil poročilo o delu biatlonskih reprezentanc v sezoni 2007/08.

Na dnevnem redu je bilo tudi izvajanje projekta rekonstrukcije in dokončne izgradnje Športno-rekreacijskega centra Pokljuka na Rudnem polju.

"Za nami je druga sezona po spremembi v vodstvu po sezoni 2005/06. Če smo po koncu lanske sezone dejali, da je sezona po organizacijski plati pomenila testiranje nekoliko spremenjenega načina dela po posameznih selekcijah, pa smo v zadnjo sezono vstopili precej bolj organizirani in pravočasno nam je uspelo tudi pripraviti vse načrte in se z drugimi dejavniki povezati z uspešno organizacijo. Nekaj zastavljenih ciljev je ostalo nerealiziranih, res pa je, da so bili postavljeni cilji dovolj visoki, kar naj bi še bolj motiviralo naše tekmovalke in tekmovalce za njihovo delo. Precej načrtov se je podrlo s poškodbami naših najboljših tekmovalcev in tekmovalk - operacija kolena Mariča, poškodba rame Brankovič-Likozarjeve in poškodba gležnja mladinca Gregoriča. Vseeno smo vztrajali pri naših ciljih in menimo, da je bila odločitev pravilna," je pri poročilu o delu reprezentanc dejal direktor Borut Nunar.

Nunar: Vsi tekmovalci so dokazali svoj trud

Slednji je sezono ocenil kot uspešno: "Nekoliko drugače je s statistično realizacijo rezultatov, saj so nekateri cilji ostali nedoseženi. Kljub vsemu pa so praktično vsi tekmovalci dokazali svoj trud in imeli svoje dobre nastope, še več je bilo posameznih uspešnih segmentov na tekmovanjih in ta dejstva so še kako pomembna za nadaljevanje začetega dela." Tudi biatlonci so potrdili, da v skladu z nič kaj rožnato finančno situacijo, ki je v tem trenutku na Smučarski zvezi Slovenije, tudi biatlonske reprezentance ob koncu sezone izkazujejo presežek odhodkov nad prihodki. Sklep Zbora za biatlon je bil za to, da se finančno izgubo pokriva v koledarskem letu 2008 in sicer s prilivi pokroviteljev, del sredstev pa iz realizacije tekem svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki.

Predsednik Zbora za biatlon Peter Zupan je prisotne seznanil z aktivnostmi, vezanimi na dokončno celovito ureditev infrastrukture Športno-rekreacijskega centra Pokljuka.

"Trenutno poteka priprava dokumentacije za kandidaturo na razpisu za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo, ki se financira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Po uspešni kandidaturi in pridobitvi še vseh potrebnih dovoljenj, naj bi se čim prej pričelo z gradbenimi deli in investicija naj bi se v grobem zaključila do decembra 2008 oziroma do poletja 2009." Zbor je ob koncu zasedanja sprejel s strani direktorja reprezentanc Boruta Nunarja še informacijo o nameravani sestavi biatlonskih ekip za naslednjo sezono, ki je bila soglasno potrjena. Predvidoma v začetku meseca maja pa se bo zbor ponovno sestal in obravnaval ter predvidoma potrdil še načrt dela in finančni proračun za prihodnjo sezono.

Ne spreglejte