Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2018,
18.50

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak biatlon Nove Mesto Miha Dovžan Klemen Bauer

Četrtek, 20. 12. 2018, 18.50

5 let, 3 mesece

Biatlon, Nove Mesto (šprint - moški)

Faku zgrešen strel odnesel vrhunsko uvrstitev, Boe brez konkurence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90
Jakov Fak Pokljuka 2018 | Jakov Fak je končal na 16. mestu. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Jakov Fak je končal na 16. mestu.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Biatlonska karavana se je preselila na Češko, kjer bo v zimskem središču Nove mesto zanimivo vse do nedelje. Danes so se biatlonci pomerili v moškem šprintu. Na 10 kilometrov dolgo progo so se podali tudi trije slovenski tekmovalci. Jakov Fak je zgrešil en strel in osvojil 16. mesto, Miha Dovžan je prav tako enkrat ustrelil mimo in končal kot 50. Nastop se je povsem ponesrečil Klemnu Bauerju, ki je s štirimi zgrešenimi streli končal na 74. mestu. Zmage se je veselil Norvežan Johannes Thingnes Boe.

Za točke svetovnega pokala se je v moškem šprintu potegovalo 105 biatloncev. Jakov Fak je svoj nastop začel zelo hitro, na prvem streljanju pa je zgrešil zadnji, peti strel. Na strelskem postanku stoje je Fak delo opravil brez napak in se s skupno enim zgrešenim strelom pognal proti cilju. V cilj je prišel kot tretji med 16 tekmovalci, na koncu pa je ta dosežek zadostoval za 16. mesto. Najboljši slovenski biatlonec je za zmagovalcem zaostal 1:23,5 minute.

Na streljanju leže je bil nenatančen tudi Klemen Bauer, ki je moral prevoziti dva kazenska kroga, dve napaki pa je Bauer storil tudi na strelskem postanku stoje, kar je odpihnilo upe po dobri uvrstitvi. Bauer je z zaostankom dobrih treh minut osvojil 74. mesto.

Miha Dovžan se je za las uvrstil na sobotno zasledovalno tekmo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Miha Dovžan se je za las uvrstil na sobotno zasledovalno tekmo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Tretji slovenski predstavnik na tekmah na Moravskem Miha Dovžan je zgrešil en strel, a je bil v teku nekonkurenčen najboljšim. Tekmo je z zaostankom dveh minut in 22 sekund končal na 50. mestu in se uvrstil na sobotno zasledovalno tekmo. 

Boe tretjič najboljši

Zmage se je tudi na tretjem šprintu veselil vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, Johannes Thingnes Boe, ki je tekmo končal brez zgrešenega strela. Norvežan je v tej sezoni v izvrstni formi, saj je letos dobil tudi šprint na Pokljuki in v Hochfilznu. Na drugem mestu je končal Rus Alexandr Loginov, ki je za Boejem zaostal 21 sekund, tretje mesto je osvojil Šved Martin Ponsiluoma, ki ga je Norvežan prehitel za dobrih 54 sekund.

Boe je s četrto zmago v sezoni še povečal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, pri tem pa mu je izdatno pomagal tudi doslej drugouvrščeni Francoz Martin Fourcade, ki je bil danes le 43.

Športnik leta 2018
Sportal Dončić se zahvaljuje Slovencem: Namesto da bi spali, spremljate moje tekme. Hvala.

V češkem Novem mestu bo petek rezerviran za biatlonke, najboljši biatlonci na svetu se bodo v soboto podobno kot predstavnice nežnejšega spola pomerili v zasledovalni tekmi, v nedeljo pa sledita krstni preizkušnji v tej sezoni s skupinskim štartom.

Svetovni pokal, skupno (6):
1. Johannes Thingnes Bö (Nor) 308
2. Aleksander Loginov (Rus) 232
3. Antonin Guigonnat (Fra) 223
4. Simon Eder (Avt) 205
5. Martin Fourcade (Fra) 191
6. Julian Eberhard (Avt) 189
...
11. Jakov Fak (Slo) 149
41. Klemen Bauer (Slo) 40

...

 
Ne spreglejte