Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2012,
15.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Teja Gregorin

Nedelja, 2. 12. 2012, 15.33

7 let, 12 mesecev

Bergerjevi še zasledovalna tekma, Gregorinova 21.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Norvežanka Tora Berger je zmagovalka zasledovalne preizkušnje biatlonskega svetovnega pokala v Östersundu.

Bergerjeva, ki na začetku sezone niza zmage in je zanesljivo na prvem mestu v skupnem seštevku, je zgrešila eno tarčo, drugouvrščeno Belorusinjo Darjo Domračevo (1) pa je prehitela za 29,8 sekunde. Tretja je bila Nemka Andrea Henkel (+51,5).

Na tekmi je nastopila tudi slovenska predstavnica Teja Gregorin, ki je bila 21. Skupno je zgrešila tri tarče, zaostala pa je 2:38,8 minute.

"Tekma bi morala v celoti izgledati kot prva polovica, da bi bila zares lahko zadovoljna. Na tretjem in četrtem obisku strelišča sem naredila preveč napak, zato je bil tudi strelski izkupiček slab. Zadnji strel sem še 'cuknila' in skupaj s padcem v kazenskem krogu, je bila to zgolj pika na i neuspelega zaključka tekme. Takrat so naju Zajcevo prehitele štiri tekmovalke, pa še približno petsto metrov sem porabila, da sem se vrnila v tekaški ritem. Tudi sicer imam še rezervo v teku, za katero upam, da jo bo aktiviralo nekaj dni počitka pred naslednjimi tekmami. Na uvodu sezone sem si želela vsaj ene uvrstitve med deseterico, zato sem le delno zadovoljna," je sklenila prve nastope Teja Gregorin. "Teja je leže lepo zadela vse tarče, v položaju stoje pa je bila že prisotna napetost in želja po vidnejši uvrstitvi. Ena tarča je bila zadeta po robu, vendar ni padla, za preostala zgrešena strela pa ni druge razlage kot napačno proženje sprožilca. Pričakovali smo boljše strelske izkupičke, zato se bo treba sedaj malo umiriti, zbistriti glave in trezno nadaljevati sezono. Predvsem Jakov in Klemen sta imela visoke želje, ki pa se najhitreje podrejo prav na strelišču. Nekoliko nam je nastope oteževalo tudi zelo hladno vreme in s tem ima največ težav spet prav Jakov. Po neprijetni izkušnji, ki jo ima za sabo, se je strah pred mrazom še poglobil v glavi," je ocenil slovenske predstavnike strelski trener Tomaš Kos. Slovenska ekipa se bo jutri vrnila v Slovenijo, v sredo pa se bo že podala na pot proti avstrijskemu Hochfilznu na Tirolskem, kjer se bodo v petek, soboto in nedeljo zvrstile naslednje tekme svetovnega pokala.

Ne spreglejte