Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
13. 1. 2008,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 13. 1. 2008, 19.30

8 let

Bergant našel tudi svetlo plat

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skupaj s Klemnom Bergantom, glavnim trenerjem ženskih reprezentanc, smo potegnili črto pod slovenske nastope na 44. Zlati lisici.

"Če bodo vse tekmovalke ponovile najboljše rezultate sezone 2007/08, bomo lahko izjemno zadovoljni," je le dan pred mariborskim koncem tedna napovedal Klemen Bergant.

Njegov barometer uspešnosti so sicer pokvarili pogoji na progi, ki so predvsem v soboto onemogočali dobre nastope tekmovalkam z višjimi štartnimi številkami, vseeno pa po tekmah na domačih tleh šef najboljših slovenskih smučark ni mogel biti pretirano zadovoljen. Vnovična točkovna "ničla" v slalomu ter 19., 24. in 26. mesto v veleslalomu so vendarle rezultati, ki ne morejo razveseljevati domačih navijačev. To priznava tudi sam, ob tem pa trdi, da bo zadovoljen šele tedaj, ko se bodo njegove varovanke borile za najvišja mesta.

"Na rezultat domačih tekem lahko gledamo tudi s pozitivne strani. V tem kontekstu velja omeniti drugi veleslalomski nastop Mateje Robnik. Z drugim časom in svojim najboljšim nastopom v karieri je sebi in reprezentančnim sotekmovalkam dokazala, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi. Podobno izhodišče sta imeli denimo tudi Julia Mancuso in Maria Riesch, a sta za Matejo krepko zaostali. S slalomske tekme velja izpostaviti pogumen nastop Katje Jazbec," je o svetlejši plati Zlate lisice razglabljal Bergant, ki pa se vseeno zaveda, da bi se lahko z omenjenimi »delnimi« rezultati zadovoljil le, če bi imel možnost pred njih postaviti še kakšen vrhunski dosežek. Za slednjega kajpak ne morejo biti zadolžene mladinke v lovu za prvimi točkami. "Dejstvo je, da imajo nekatere smučarke težave. Ana Drev ni več v formi, v kakršni je nastopala v uvodnem delu sezone. Tudi težave Tine Maze niso nikakršna skrivnost. Za mlajši del ekipe pa je bila proga tako v soboto kot nedeljo neprimerna. Glede na njihove 'kilometre' imajo preozek spekter za dobro nastopanje na takšnem terenu," pravi nekdanji direktor.

In kako naprej? Ekipa se sedaj seli v Italijo, kjer bo del deklet nastopil v svetovnem pokalu (Cortina d'Ampezzo), del pa v evropskem pokalu (Caspoggio). "Za Robnikovo in Drevovo je ta sezona še posebej naporna, saj gre za tekmovalki, ki sta bili doslej izraziti veleslalomistki, letos pa smo ju vključili še v druge discipline. Gre za sezono razširjanja obzorij. Ker sta do finala na sporedu le še dva veleslaloma, bo ta proces še toliko bolj izrazit. Tina Maze? Zanjo bo prihajajoči teden izjemno pomemben. V Cortini rada tekmuje. Mlajše se bodo posvečale predvsem tekmam evropskega pokala. Sledi manjši premor, kondicijske priprave, odhod na tekme nižje ravni v Španijo in Andoro ter nato nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu," je okviren načrt prihodnjih tednov razkril Bergant.

Ne spreglejte