Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 12. 2019,
10.24

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Urška Pribošič Naj Mekinc

Sobota, 21. 12. 2019, 10.24

4 leta, 3 mesece

atlanta, skoki prostega sloga

Urška Pribošič deveta, Naj Mekinc 21. v Atlanti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

V Atlanti v Združenih državah Amerike se je končala zadnja letošnja tekma deskarjev na snegu za svetovni pokal v skokih prostega sloga (big air). Urška Pribošič je z uspešno izvedbo skoka backside 720 še drugič letos osvojila deveto mesto, deveta je bila že novembra v Modeni v Italiji. Naj Mekinc pa je z backside 1260 pristal na 21. mestu.

Urška Pribošič | Foto: Devetindvajsetletni deskarki z Bleda se je finale šesterice, kamor so se uvrstile tri Japonke, dve Američanki in Kanadčanka, izmuznilo zgolj za tri točke. V finalu je bila najboljša Japonka Reira Iwabuchi, ki se je tako veselila druge letošnje zmage in hkrati zmage v skupnem seštevku te discipline. Japonski uspeh je z drugim mestom dopolnila Komoko Murase, tretja pa je bila Kanadčanka Brooke Voigt, v skupnem seštevku discipline druga.

Urška Pribošič je z dvema devetima mestoma, enim 12. (Cardrona, Nova Zelandija) in 18. (Peking, Kitajska) v skupnem seštevku discipline zasedla 12. mesto.

Spektakularno tekmo so izpeljali na stadionu moštva Atlanta Braves, ki nastopa v ameriški ligi v baseballu MLB. V moški konkurenci je slavil Chris Cornig, aktualni svetovni prvak v disciplini snežni park (Slopestyle), ki je zanesljivo zmagal tudi v skupnem seštevku discipline. Drugi je bil Kanadčan Nicolas Laframboise, zmagovalec Modene, tretji pa Japonec Ryoma Kimata. Lafframboise in Kimata sta se za Cornigom zvrstila tudi v skupnem seševku discipline.

Mekinc do rezultata sezone

Edini slovenski moški predstavnik na tekmi, Naj Mekinc, je z 21. mestom dosegel najboljši rezultat v tej sezoni ter izenačil najboljši dosežek v svetovnem pokalu. Osemnajstletni Ljubljančan je v big air delu sezone osvojil še 30., 26. in 29. mesto, kar je v skupnem seštevku discipline zadostovalo za 37. mesto med 74 uvrščenimi deskarji.

Deskarje v prostem slogu januarja v Švici čaka nadaljevanje sezone v disciplinah snežni park in snežni žleb.

Preberite še:

Val d`Isere
Sportal Bodo Ilka in tekmice smukaško priložnost dobile v nedeljo?
val gardena smuk
Sportal V Italiji zmagalo vreme, smuk odpovedan
Ne spreglejte