Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 12. 2015,
17.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Bucik Lienz slalom

Torek, 29. 12. 2015, 17.45

7 let, 12 mesecev

Ano Bucik je adrenalin tako preplavil, da je pozabila na poškodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dvaindvajsetletna Novogoričanka Ana Bucik se bo še dolgo z veseljem spominjala Lienza in zadnjega slaloma v letu 2015, čeprav je v finalu smučala s stisnjenimi zobmi zaradi poškodbe gležnja.

Kot edina Slovenka v finalu zadnje letošnje tekme za svetovni pokal alpskih smučark je Ana Bucik osvojila 17. mesto ter s tem postavila najboljši izid v karieri.

Primorka je odlično nastopila na prvi progi, saj si je z visoko startno številko 42 v svojem 25. startu v svetovnem pokalu zagotovila nastop še v drugem delu tekmovanja. Po prvi vožnji je zasedala 26. mesto. V finalni vožnji se je kot peta na startu finala pogumno podala na progo in v cilju izenačila čas takrat vodilne Nemke Maren Wiesler. Četrti slalom sezone je Bucikova z zaostankom 2,68 sekunde končala na 17. mestu ter prišla do najboljšega izida kariere, kljub temu, da si je na ogrevanju poškodovala gleženj.

Študentka drugega letnika matematike in fizike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani je tako še šestič vpisala uvrstitev med dobitnice točk: "S takšno številko na startu je bil glavni cilj preboj med trideset in dobro izhodišče za napad v drugem teku. Naredila sem dve dobri vožnji, ne morem reči, da sta bili optimalni, šlo bi sigurno še boljše, ampak težko je vsakič najboljšo vožnjo odpeljat.

Vesela sem, da sem z dvema dobrima vožnjama lahko tako visoko, kar pomeni, da če naredim svojo najboljšo vožnjo sem lahko že blizu desetega mesta. Gleženj me na srečo ni prav preveč oviral, zjutraj smo se malo ustrašili, ampak se je izkazalo, da ni nič hudega in bom lahko kmalu že normalno trenirala. Sem vesela, je najboljši izid in upam, da ga kmalu še izboljšam."

Za nastop "kriv" fizioterapevt

"Na ogrevanju pred tekmo sem nerodno zajela količek in mi je obrnilo nogo, potem sva hitro s fizioterapevtom, na srečo je bil tokrat z nami, pripravila gleženj za tekmo. Pri ogrevanju na startu sem gleženj še čutila, med samo tekmo je sicer bilo preveč drugih stvari, da bi razmišljala o gležnju. Ko sem enkrat startala, pride adrenalin in na gleženj sem preprosto pozabila," je še dejala Primorka.

"Ker trenutno dobro smučam, me veseli, da bo naslednji slalom v Santa Caterini že takoj po novem letu, kar je super. Zadovoljna sem tudi z veleslalomsko formo, na treningih sem dosti bolj konkurenčna kot v prejšnjih sezonah, če ne prej, pa se na Zlati lisici veselim, da bom startala tudi veleslalom," je sklenila Novogoričanka.

Ne spreglejte