Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
7. 4. 2015,
22.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrea Massi Iztok Klančnik

Torek, 7. 4. 2015, 22.04

8 let

Andrea Massi je dobil novega snubca

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novi predsednik alpskega zbora in odbora Iztok Klančnik je že zavihal rokave, ob tem pa ne skriva, da je naklonjen ideji o dogovoru z Andreo Massijem.

Kot odmev na ekspresno izvolitev za predsednika alpskega zbora in odbora je poslovnež Iztok Klančnik, sicer generalni direktor HP v Sloveniji, sklical konstitutivno sejo odbora ter se z najožjimi sodelavci dotaknil prvih korakov v skrajšanem olimpijskem mandatu. Ob tem priznava, da čas ni njihov zaveznik, saj so v večini konkurenčnih reprezentančnih taborov pri sestavi trenerskih in tekmovalnih ekip, polnjenju proračunske malhe in sestavi programov za sezono 2015/16 korak pred Slovenci.

Vseeno pa je položaj krepko boljši kot pred letom, ko je Dušan Gorišek do mandata prišel še dva tedna pozneje, za nameček pa so alpsko druščino zaznamovale notranje zdrahe in odprta fronta z vodstvom Smučarske zveze Slovenije. Na tej ravni bo Klančnikova zgodba zanesljivo drugačna, saj se je za kandidaturo za predsednika zbora odločil prav na prigovarjanje prvega moža zveze Enza Smrekarja.

Iskanje vodje panoge

Že v sredo bo objavljen tudi kratkoročni enotedenski razpis, na katerega se bodo lahko prijavili kandidati za vodjo oziroma direktorja panoge. Gre za profesionalni položaj in bržčas ključno osebo v delovanju alpskih disciplin. Zato ne preseneča, da se je Klančnik, ki je vrata na stežaj odprl tudi za morebitne pretendente iz tujine, že pogovarjal s potencialnimi kandidati.

"Od te osebe se pričakuje, da bo noč in dan skrbela za to, da bodo zastavljeni programi tudi delovali. Dobro mora poznati smučanje, potrebna pa bodo tudi poslovodska znanja, saj bo morala voditi finance, trženje … Lahko povem, da zanimanje za ta položaj obstaja. Pričakujem, da bo to potrdil tudi odziv na razpis. Veliko je oseb z ustreznimi kvalifikacijami, ki želijo slovenskemu alpskemu smučanju dobro. Verjamem, da bomo našli pravo," poudarja novi krmar alpske barke, ki o imenih svojih favoritov (še) ne želi govoriti.

Vojskovodja z znanimi naborniki?

Čeprav Klančnik prikimava tezi o vitalni pomembnosti vloge vodje panoge, ki bo morda znova nosila naziv direktor alpskih disciplin, pa z nekaterimi pogovori in odločitvami, kot vse kaže, ne namerava odlašati do njegovega imenovanja. Tako že v kratkem načrtuje prve pogovore s tekmovalci in trenerji, med katerimi bodo tudi trenerski kandidati. Ob tem se kajpak ni mogel izogniti vprašanju o Andrei Massiju, vodji ekipe Tine Maze, ta se že tri mesece in pol sooča s snubitvami predsednika SZS Smrekarja in direktorja Jurija Žureja.

Zdaj je jasno, da je med zagovorniki teze o Italijanovi vključitvi v reprezentančno strukturo, po možnosti celo na njen sam vrh, tudi Klančnik. Resda sta se z Massijem doslej zgolj predstavila drug drugemu, a v njem vidi strokovnjaka z bogatim znanjem, zato si bo v nadaljnjih pogovorih zelo prizadeval za dosego dogovora o trajnejšem sodelovanju.

"Vsekakor ga vidimo v tej strukturi. Njegova vloga pa bo odvisna tudi od njega. Treba ga bo počakati, no, prav veliko časa ne, da se izjasni o tem, kako vidi sodelovanje z zvezo," o šefu ekipe olimpijske in svetovne prvakinje, ki ne skriva nedavnih pogovorov z direktorjem Žurejem, razmišlja novi vodja alpskega zbora.

Proračun še neznanka

Pomembna naloga, delno povezana tudi z Massijem, njegovimi morebitnimi sodelavci in programom, pa Klančnika čaka tudi na proračunski ravni. Kot kaže, bo na tem področju bolj dejaven kot njegovi predhodniki, saj se zanaša na svoja gospodarska poznanstva doma in v tujini.

"Ena od mojih nalog je tudi iskanje dodatnih pokroviteljev. Še vedno trdim, da je naša panoga zanimiva, zato je treba poiskati prave ljudi in jim ponuditi svoje storitve. Treba je narediti več, kot je bilo storjeno doslej," pravi nekdanji smučar prostega sloga in dodaja: "Pomembno je, da se programi, ki bodo določeni, med sezono ne bodo spreminjali. Ne sme se ponavljati letošnja zgodba, ko so se programi sredi zime krčili. Tega ne smemo dopustiti. Zagotoviti moramo pogoje. Na podlagi teh pogojev pa lahko pričakujemo rezultate. V tem primeru se bodo tudi tekmovalci bolj sprostili in se posvetili zgolj smučanju."

Ne spreglejte