Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2023,
20.35

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

Aleksander Aamodt Kilde Martin Čater smuk Beaver Creek alpsko smučanje

Petek, 1. 12. 2023, 20.35

4 mesece, 3 tedne

Alpsko smučanje, Beaver Creek, smuk (m)

Saj ni res, pa je: še en smuk odpovedan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19
Beaver Creek odpoved | Petkova tekma v BEaver Creeku je odpovedana. | Foto Guliverimage

Petkova tekma v BEaver Creeku je odpovedana.

Foto: Guliverimage

Specialisti za hitre discipline še naprej neuspešno čakajo prvo tekmo sezone. Potem ko so zaradi vetra odpovedali oba smuka pod Matterhornom, je zdaj odpadel še prvi smuk v Beaver Creeku. Ponoči je v Koloradu zapadlo veliko snega in do predvidnega začetka (18.45) proge niso mogli pripraviti. Nato je bil načrt, da jo bodo ob 21.00 (ob 13.00 po lokalnem času) poskušali izpeljati z nižjega štarta, a je delavce na progi čas znova prehitel. Tekmo so tako odpovedali.

Thomas Dressen
Sportal Treningi ne obetajo nič dobrega

Karavana alpskih smučarjev je zbrana v Beaver Creeku, kjer naj bi ta konec tedna specialisti za hitre discipline le odpeljati prvo tekmo, skupaj tri. A je petkov smuk torej že odpovedan, tokrat zaradi prevelike količine snega. Po prvotnem načrtu je za soboto predviden še en smuk, za nedeljo pa superveleslalom.

Tekma odpovedana zaradi novega snega in skrbi za varnost, je sporočila FIS:

Na začetek tekme so čakali štirje Slovenci. Miha Hrobat je imel številko 23, Martin Čater 44, Nejc Naraločnik 46, Rok Ažnoh pa 57. Številko ena je imel Švicar Stefan Rogentin, zmagovalec smukaškega seštevka lanske sezone Norvežan Aleksander Aamodt Kilde pa 11. Na uvodnem treningu je bil najhitrejši Kilde, drugi pa Francoz Cyprien Sarrazin, ki je najhitreje opravil z drugim treningom. Četrtkov trening je odpadel. Slovenci niso bili v ospredju, na obeh je bil najhitrejši Čater, ki je zasedel 36. in 54. mesto.

Po odpovedi obeh moških in obeh ženskih smukov na novem prizorišču na stari celini, prvem čezmejnem v Zermattu v Švici in Cervinii v Italiji, je torej zdja odpadla še prva tekma v Beaver Creeku.

Na in ob progi je bilo preveč novega snega, da bi lahko varno izpeljati tekmo. | Foto: Guliverimage Na in ob progi je bilo preveč novega snega, da bi lahko varno izpeljati tekmo. Foto: Guliverimage

Štuhčeva trenira, veleslalomistke v Kanadi

Prek luže so tudi alpske smučarke, ki so pretekli teden tekmovale v Killingtonu. Iz ZDA so se preselile v Kanado, v Tremblant, ki je prvič na tekmovalnem koledarju svetovnega pokala. Tam smučarke v soboto in nedeljo čakata dve tekmi v veleslalomu. Na štartu bodo Ana Bucik, Neja Dvornik in Andreja Slokar.

Najboljša slovenska tekmovalka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec pa se je odpravila v Italijo na trening, od koder se bo potem v začetku naslednjega tedna preselila v St. Moritz. V Švici bodo konec prihodnjega tedna na sporedu smuk in dva superveleslaloma.

Killington Andreja Slokar
Sportal Shiffrinova še šestič, izjemna Slokarjeva olajšana in nasmejana
Val Gardena, smuk
Sportal Odpovedani smuk bodo izpeljali v Val Gardeni
Maria Therese Tviberg
Sportal Konec sezone za svetovno prvakinjo
Ne spreglejte