Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
3. 4. 2021,
11.40

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

Novak Đoković

Sobota, 3. 4. 2021, 11.40

3 leta

Primerjava velike trojice

Zdi se, da ima Đoković že nekaj časa dovolj tega #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Že dolgo časa v teniških krogih potekajo debate, kdo je najboljši teniški igralec vseh časov. Novak Đoković, trenutno najboljši igralec, ima na vse te primerjave drugačen pogled. Pravzaprav se zdi, da ima že dovolj tovrstnih primerjav.

Andre Agassi
Sportal Kaj se je pred leti dogajalo med Đokovićem in Agassijem?

Velika trojica: Novak Đoković, Rafael Nadal in Roger Federer. | Foto: Gulliver/Getty Images Velika trojica: Novak Đoković, Rafael Nadal in Roger Federer. Foto: Gulliver/Getty Images Še ne dolgo nazaj je Novak Đoković v svetovnem tenisu postavil nov mejnik, potem ko je postal igralec, ki je največ tednov preživel na prvem mestu lestvice ATP in tako prehitel Rogerja Federerja. Rekorde v svoji lasti imata tudi Rafael Nadal in Roger Federer. Španec in Švicar imata v svoji vitrini že 20 lovorik za grand slam, medtem ko je srbski as na letošnjem OP Avstralije dosegel svojo osemnajsto lovoriko.

Primerjati se je nehal že pred petimi leti

A zdi se, da ima Nole počasi že dovolj teh primerjav, saj, kot pravi, se ne želi primerjati z Rafo ali Federerjem ali s kom drugim. "Primerjam se sam s seboj izpred 15 let, ker v vseh drugih primerjavah se začnemo izgubljati. Ali veste, kolikokrat zaradi takšnih stvari izgubljamo živce? Kar zadeva mene, sem se s preostalimi nehal primerjati pred petimi leti," je uvodoma povedal 33-letni Beograjčan.

"Verjamem, da imata bog in vesolje za vsakega od nas načrte." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Verjamem, da imata bog in vesolje za vsakega od nas načrte." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Verjame, da imata bog in veselje za vsakega načrt

"Ne želim se primerjati niti s Federerjem niti Nadalom. Niti sebe izpred 15 let ne želim primerjati z nekim drugim teniškim igralcem. Sploh se ne želim primerjati z nikomer," je dejal Đoković, ki pravi, da ima svojo pot in da je prav on tisti, ki se najbolje pozna. Zato ve, kaj želi ustvariti v svojem življenju ter kaj in kdo želi postati.

"Ravno zaradi teh razlogov poskušam živeti po omenjenih merilih in sprejemati vse, kar mi prinese življenje. Verjamem v življenje. Verjamem, da imata bog in vesolje za vsakega od nas načrte," so besede Srba povzeli pri essentiallysports.

Roger Federer
Sportal Mu vi verjamete, je res tako zlahka prebolel tisti poraz? #video

Trenira v Monte Carlu, družbo mu dela tudi sin Štefan

Novak Đoković je letos odigral le turnir na OP Avstralije, potem ko se je odločil, da turnir v Miamiju izpusti in se v teh časih raje posveti družini. Trenutno se v Monte Carlu, kjer živi zadnja leta, pripravlja na sezono na pesku. Đoković si je na teniškem igrišču nekaj časa vzel tudi za svojega sina Štefana. In videti je, da se tudi Štefan dobro znajde z loparjem v roki.

Ne spreglejte