Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
30. 3. 2021,
12.52

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

Novak Đoković

Torek, 30. 3. 2021, 12.52

3 leta

Razkritje Andrea Agassija

Kaj se je pred leti dogajalo med Đokovićem in Agassijem?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10
Andre Agassi | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Bilo je obdobje, ko je Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta sodeloval z Andreem Agassijem. A njuno sodelovanje ni dolgo trajalo. Američan je razkril, zakaj sta se s srbskim zvezdnikom pred leti razšla.

Novak Đoković je imel v svoji karieri obdobje, ko je bil prepričan, da mora narediti spremembe v svoji ekipi. Sporazumno se je razšel z Marjanom Vajdo in maja leta 2017 najel Andrea Agassija, nekdanjega vrhunskega teniškega igralca.

Andre Agassi | Foto: Reuters Foto: Reuters Imel je željo, da mu pomaga, a …

Njuno sodelovanje pa ni obrodilo sadov, saj sta sodelovala le deset mesecev. Treba je vedeti, da je v tistem obdobju Nole imel tudi velike težave s poškodbo komolca. Po vseh teh letih je Agassi razkril, kaj je bil povod, da sta se razšla.

"Imel sem željo, da mu pomagam. Moji razlogi so bili takšni, da sem verjel, da je za tenis najbolje, da Novak iz sebe izvleče najbolje. Vendar morate biti iskreni do sebe. Moj cilj je bil, da pomagam, ampak če nekomu stojim na poti, zaustavljam proces ali sem vmešavam vanj, potem je najbolje, da se umaknem s poti," ja za CNBC povedal nekdanji prvi igralec sveta, ki upa, da je v tem času vsaj malo pomagal Novaku.

Velikokrat se nista strinjala

"Prevečkrat sva se strinjala, da se ne strinjava in to je povsem v redu. Novak je izkoristil veliko tistega, kar sva delala in upam, da mu je to pomagalo," je še povedal danes 50-letni Agassi, ki je v svoji karieri osvojil osem turnirjev za grand slam.

Danes odlično sodeluje z Marjanom Vajdo in Goranom Ivaniševićem. | Foto: Gulliver/Getty Images Danes odlično sodeluje z Marjanom Vajdo in Goranom Ivaniševićem. Foto: Gulliver/Getty Images

Spet je poklica Vajdo, pridružil se jim je še Ivanišević

Đoković je kmalu po razhodu znova poklical Vajdo in s slovaškim teniškim strokovnjakom sta spet začela sodelovati. S tem pa so začeli prihajati tudi rezultati. Od leta 2019 je nova pomoč v ekipi še Goran Ivanišević, legendarni hrvaški teniški igralec.

Triintridesetletni Beograjčan je letošnjo sezono začel na najboljši možen način. Sicer je do zdaj igral le na OP Avstralije, kjer je še devetič v karieri zmagal ta turnir ter skupno osvojil svojo 18. lovoriko za grand slam. V tem času je postavil nov, zgodovinski mejnik v tenisu. Postal je namreč igralec, ki je največ časa preživel na prvem mestu lestvice ATP. Njegova velika želja pa je, da osvoji največ turnirjev za grand slam. Trenutno jih ima v svoji vitrini 18, medtem ko jih imata Roger Federer in Rafael Nadal po dvajset.

Srdjan Đoković
Sportal Prizadene ga, ker so Đokoviću zamerili, a on je samo pomagal
Novak Đoković
Sportal Ponujali naj bi 60 tisoč evrov, da Đokoviću podtakne škandal
Ne spreglejte