Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Novak Đoković Boris Becker

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 10.33

8 let

Z Beckerjem bosta sodelovala tudi v prihodnje

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Teniški igralec Novak Đoković je v Londonu dobil še enajsti turnir v letošnji sezoni in na najboljši mogoči način končal letošnjo sezono.

Novak je takoj po dvoboju s Federerjem na kamero napisal. "Zdaj pa počitnice." Za srbskim zvezdnikom je naporna in dolga sezona, tako da se bo za nekaj časa odklopil od tenisa. "Po tako uspešni sezoni razmišljam samo še o počitnicah. Preživel jih bom z družino. Malo se bom odklopili od tenisa, da si napolnim baterije, potem pa bom začel počasi razmišljati o prihodnji sezoni," je uvodoma povedal prvi igralec sveta.

"Rad vidi, da se stvari dogajajo hitro"

V finalu sklepnega turnirja je po dveh nizih na kolena spravil velikega Rogerja Federerja, ki ga je pred dnevi premagal v skupinskem delu turnirja (7:5, 6:2). Finalni dvoboj se je končal prej kot v uri in pol, s tem pa se mu je Nole oddolžil za torkov poraz. "Moraš se prilagoditi njegovi taktiki, saj igra zelo hitro. Rad vidi, da se stvari dogajajo hitro. Gre za popolnega igralca, ki vseskozi pritiska nate. Za razliko od zadnjega dvoboja sem veliko bolje igral z osnovne črte. V pomembnih trenutkih sem dobro serviral, uspelo mi je vrniti veliko več žogic kot pred dnevi. Njegov bekend ni deloval najbolje in tukaj sem imel prednost."

Novak je bil letos zelo uspešen tudi na turnirjih za grand slam. Samo letos je osvojil tri (OP Avstralije, Wimbledon, OP ZDA), v njegovi zbirki pa se je skupno nabralo že deset lovorik za grand slam. Počasi lovi Rafaela Nadala , ki jih ima štirinajst, še kar nekaj pa mu jih manjka do Rogerja Federerja. Baselčan jih ima v svoji vitrini 17. "Glede na zadnje rezultate sem v dobrem položaju in glede na to, da sem dosegel že nekaj rekordov. Seveda mi to daje motivacijo tudi za prihodnost. Ne morem predvideti, kaj bo v prihodnosti. Ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnjih letih. Edino, kar lahko storim, je to, da nadaljujem iste treninge ter način življenja. Zaradi vsega tega sem dosegel ta položaj."

Becker je vložil veliko energije in truda

Beograjčan je na koncu spregovoril tudi o svojem trenerju Borisu Beckerju. "Vložil je veliko energije in truda v našo ekipo. Na tribuni doživlja ista čustva, kot takrat, ko je bil še igralec. Razume me in čuti me. Enako tudi Marjan (Vajda, op. p.) in vsi drugi v ekipi. Vem, da so tudi oni izčrpani po letošnji sezoni, vendar so prav tako ponosni na to, kar smo dosegli kot ekipa. Zagotovo bova z Borisom sodelovala tudi v prihodnjih letih."

Ne spreglejte