Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 7. 2008,
14.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 5. 7. 2008, 14.58

8 let

Venus še petič v Wimbledonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V ženskem finalu teniškega grand slama v Wimbledonu sta se merili sestri Venus in Serena Williams. Uspešnejša je bila Venus z zmago v dveh nizih. Polona Hercog v finalu dvojic med mladinkami.

Sestri sta se v finalu turnirja v Wimbledonu pomerili tretjič in prvič je bila boljša Venus Williams. To je druga zmaga za slednjo proti sestri v sedmih finalih turnirjev za grand slam. Venus je s to zmago zmagala na sedmem turnirju za grand slam, medtem, ko je sestra Serena ostala pri osmih zmagah. Venus Williams je na tem turnirju doslej zmagala v letih 2000, 2001, 2005 in lani, medtem ko je bila Serena uspešna v letih 2002 in 2003.

Venus Williams je v samem začetku dvoboja le morala priznati premoč mlajši sestri, ki je dobro servirala in Venus takoj odvzela servis. Ob tem so obnemeli vsi tisti, ki so pričakovali dolgočasen dvoboj. Branilka naslova je v nadaljevanju uspela zadržati svoj začetni udarec in vztrajnost se ji je obrestovala v osmi igri, ko je bil izid poravnan na 4:4.

Nato je točke z neizsiljenimi napakami začela podarjati Serena. Napake so jo celo tako jezile, da je glasni ne odzvanjal po tribuni osrednjega igrišča, potem ko je znova zgrešila backhand. Na presenečenje obeh igralk, je žoga nekako le končala v igrišču, a je sodnik dejal, da morata tekmici točko ponoviti. Serena ni bila uspešna, tako da sta točka in igra pripadli Venus. Pri zaostanku s 5:6 je Serena servirala za morebitno podaljšano igro, a je z backhandom v mrežo sestri poklonila igro in prvi niz.

Rekorni servis Venus

V drugem nizu je Venus postavila rekord Wimbledona, potem ko so merilci hitrosti ob njenem servisu zapisali 129 milj na uro (208 km/h). Znova se je sicer zbudila Serena, ko je po 14 minut dolgi tretji igri drugega niza s sedmo break žogo dosegla točko. Venus pa ni dolgo čakala in je sestri potezo takoj vrnila. Ko je Serena servirala pri 4:5, si je Venus priborila dve zaključni žogi. Serena je prvo še rešila z asom, a nato v naslednji igri slabo udarila in žoga je končala izven igrišča, s čimer je zmaga pripadla Venus.

"Sestra je bila boljša, a vseeno je lepo, da se je tako izteklo, da sva bili v finalu. Trdno sem trenirala, se borila za vsako žogo, turnir je bil težek in na koncu sva lahko veseli, da sva bili v finalu. Danes ni bilo lahko, pihal je veter, tako da sem lovila žoge, prav tako pa nisem zadevala, kot sem si želela. Kljub vsemu sem vesela svojega in sestrinega uspeha," je po dvoboju dejala mlajša od sester Williams, Serena Williams.

"To je bil lep dvoboj z mojo sestrico, rečem lahko, da je igrala dobro, a sem bila jaz še malo boljša. Neverjetno je, da zdaj stojiva tukaj kot najboljši, še posebej zaradi težkega žreba. Zahvalila bi se sestrama in staršem za podporo, še posebej materi, ki naju je spremljala tukaj. Vesela sem zmage in moja prva naloga je, da sem starejša sestra, zato moram biti mlajši za vzor, tudi po zmagah," pa je v šali povedala zmagovalka Venus Williams.

Sestri Williams sta po medsebojnem finalu v posamični konkurenci odigrali še finale ženskih dvojic in premagali Liso Raymond (ZDA) ter Samantho Stosur (Avs). To je že tretji naslov za sestri Williams v Wimbledonu (2000 in 2002). Skupaj pa sta jih sicer v konkurenci dvojic na turnirjih za grand slam osvojili sedaj že šest.

V moških dvojicah srbsko-kanadska naveza

Kanadčan Daniel Nestor in Nenad Zimonjić iz Srbije sta si priigrala zmago v moškid dvojicah. V finalu sta bila boljša od Jonasa Björkmana in Kevina Ullyetta (Šve/Zim). Za Zimonjića je bil to prvi naslov na katerem od največjih štirih turnirjev na svetu, medtem ko jih ima Nestor v vitrini že tri. Vse tri je osvojil v paru z Markom Knowlesom, nazadnje lani na odprtem prvenstvu Francije. Po zmagoslavju leta 2002 v Melbournu in dve leti pozneje na odprtem prvenstvu ZDA, je Kanadčan tako v žep pospravil še četrti največji skalp. Švedu Björkmanu sta z zmago preprečila, da se od Wimbledona poslovi še s svojo četrto zmago.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v paru z Avstralko Jessico Moore uspešno prestala tudi polfinale mladinskega dela teniškega turnirja v Wimbledonu. Slovenka in Avstralka sta premagali Britanki Jade Curtis in Jocelyn Rae ter se tako uvrstili v finale.

Ne spreglejte