Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 5. 2018,
18.44

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

WTA ATP teniški globus Madrid

Ponedeljek, 7. 5. 2018, 18.44

5 let, 11 mesecev

Teniški globus, 7. maj

Đoković čustven po zmagi nad Japoncem, uspešna tudi Šarapova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Novak  Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

V nedeljo se je v Madridu začel turnir serije masters, kjer so se zbrali trenutno vsi najboljši igralci. Med njimi tudi Novak Đoković, ki je na španskem rdečem pesku v prvem krogu opravil z Japoncem Keijem Nišikorijem. Do zmage je po daljšem času prišla tudi Rusinja Marija Šarapova. Slovenka Andreja Klepač se je v drugi krog uvrstila med dvojicami.

Najboljši teniški igralci praktično nimajo pravega počitka. Tokrat se v glavnem mestu Španije merijo za novo lovoriko turnirja serije masters. Med moškimi sta bila prva dva dvoboja odigrana v nedeljo, v ponedeljek jih je na sporedu veliko več.

Eden najzanimivejših dvobojev je bil med Novakom Đokovićem in Keijem Nišikorijem. V 14. dvoboju je bil srbski zvezdnik, ki ima v zadnjem času nemalo težav, še 12. boljši  kod Japonca, pa čeprav je daleč od prave forme, medtem ko se je Nišikori v Monte Carlu prebil vse do finala.

Marija Šarapova | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Marija Šarapova končno skozi prvi krog

V Madridu nastopajo tudi v ženski konkurenci. Svoj nastop je že končala Marija Šarapova, ki je igrala proti Romunki Irini Begu. Končni izid na koncu je bil 7:5 in 6:1. Rusinja letošnje sezone ni začela najbolje, saj se je na zadnjih štirih turnirjih poslovila že v prvem krogu. Še najbolje je Šarapova igrala na njenem uvodnem turnirju na Kitajskem, kjer prišla do polfinala. Na uvodnem letošnjem turnirju za grand slam – OP Avstralije – je prišla do tretjega kroga.

Andreja Klepač uspešna v prvem krogu

Od slovenskih predstavnic je v ženskih dvojicah na igrišče stopila Andreja Klepač, ki igra v paru Mario Jose Sanchez Martinez. Slovensko španska naveza je bil v prvem krogu boljša od Mihaele Buzarnescu in Alize Cornet. Dvoboj se je končal z izidom 6:2, 6:4 in je trajal eno uro in šest minut.

ATP
WTA 

 

Ne spreglejte