Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
13. 2. 2021,
13.17

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

OP Avstralije

Sobota, 13. 2. 2021, 13.17

3 leta, 2 meseca

Trenerja je nagnal z igrišča … #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Daniil Medvedev | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Daniilu Medvedjevu, ruskemu teniškemu igralcu, je v tretjem krogu turnirja prekipelo, s tribun je poslal svojega trenerja. Zanimivo, pozneje je zaigral bolje, zmagal in se zasluženo uvrstil v četrti krog OP Avstralije.

Daniil Medvedjev, eden od najbolj vročih igralcev na teniški turneji, je imel proti Srbu Filipu Krajinoviću vse prej kot lahko delo, saj ga je premagal šele po petih nizih in treh urah dvoboja. Ta se je na koncu končal z izidom 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0.

Večkrat vidimo, kako se igralec in trener spreta. Ničkolikokrat smo lahko videli, kako se Novak Đoković obrača proti svoji loži in kriči. Nazadnje smo pri Srbu to lahko videli v petek. V soboto pa smo nekaj podobnega videli pri Danilu Medvedjevu.

Daniil Medvedjev in njegov trener Gilles Cervara | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Daniil Medvedjev in njegov trener Gilles Cervara Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pobral stvari in zapustil prizorišče

Poleg Gillesa Cervara, njegovega trenerja, je bila v loži tudi njegova žena Darija. Ruski teniški igralec je v navalu besa začel preklinjati v francoščini, nato pa je svojemu trenerju dejal: "Samo pusti me, da igram."

Očitno je imel vsega dovolj tudi Cervara. Ta je pobral svoje stvari in zapustil prizorišče dvoboja. Očitno je vse skupaj pomagalo, saj je Medvedjev peti niz dobil s 6:0 in se uvrstil v četrti krog prvega letošnjega turnirja za grand slam.

"Pred odhodom je rekel, da je prepričan, da bom zmagal, in da bom tako bolj miren na igrišču. Več od tega ne bom povedal, ker je bila to dobra odločitev in k sreči sem zmagal," je po zmagi na novinarski konferenci povedal četrti nosilec turnirja.

Daniil Medvedev | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ni bilo prvič, da je bilo med njima napeto

Pred časom je francoski trener v enem izmed pogovorov dejal, da se med njima večkrat pojavljajo trenja. Med drugim se je to zgodilo leta 2019 na OP ZDA, ko je njegov varovanec proti Nadalu zaostajal dva niza. Cervara je vstal in mu zaploskal, Medvedjev pa takrat ni bil najbolj navdušen nad to potezo. A vseeno se je od tistega trenutka vse spremenilo. Daniil je dobil naslednja dva niza, a potem na koncu moral Špancu priznati premoč.

Rafael Nadal
Sportal Medvedjev se je mučil s Srbom, Nadal pa se je še enkrat več sprehodil
Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan ni bila kos Američanki, slovo tudi Zidanškove in Klepačeve
Ne spreglejte