Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2024,
22.50

Osveženo pred

2 dneva, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

teniški globus

Petek, 28. 6. 2024, 22.50

2 dneva, 2 uri

Teniški globus, 28. junij

Znani finalisti turnirjev v Eastbournu, Bad Homburgu in na Majorki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Leylah Fernandez | Leylah Fernandez se bo za zmago v Eastbournu spopadla z Rusinjo Kasatkino. | Foto Reuters

Leylah Fernandez se bo za zmago v Eastbournu spopadla z Rusinjo Kasatkino.

Foto: Reuters

Kanadčanka Leylah Fernandez in Rusinja Daria Kasatkina sta finalistki turnirja Wta 250 v angleškem Eastbournu. Fernandez je bila v polfinalu boljša od četrte nosilke Američanke Madison Keys s 6:3, 3:6 in 6:3 v nizih. Kasatkina pa je bila kot šesta nosilka s 6:3, 5:7, 3:6 v nizih boljša od tretje nosilke Italijanke Jasmine Paolini. V finalu Bad Homburga se bosta pomerili Hrvatica Donna Vekić in Rusinja Dijana Šnajder.

Za Kanadčanko Leylah Fernandez je bila to druga zmaga v tretjem obračunu z Madison Keys, medtem ko je za Kasatkino to bila druga zmaga v petih dvobojih proti Paolini.

Fernandez bo v finalu WTA turnirjev zaigrala šestič, a hkrati tudi prvič po turnirju v Hong Kongu, na katerem je lani zmagala. Na drugi strani bo Rusinja Kasatkina v finalu omenjenih turnirjev zaigrala že sedemnajstič. Nazadnje je zmagala na turnirju v San Joseju leta 2022, medtem ko je letos izgubila že tri finalne dvoboje, in sicer v Adelaideu, Abu Dhabiju in Charlestonu, kjer so bile od nje boljše Jelena Ostapenko, Jelena Ribakina in Danielle Collins.

Fernandez in Kasatkina se bosta med sabo pomerili tretjič. Oba dosedanja dvoboja je dobila Kasatkina.

Finale bo na sporedu v soboto ob 15. uri.

Donno Vekić  v finalu čaka Dijana Šnajder. | Foto: Guliverimage Donno Vekić v finalu čaka Dijana Šnajder. Foto: Guliverimage

Vekić in Šnajder v finalu Bad Homburga

Hrvatica Donna Vekić in Rusinja Dijana Šnajder se bosta pomerili v finalu teniškega turnirja v nemškem Bad Homburgu. Vekić je v polfinalu s 6:0 in 7:6 (6) premagala Bolgarko Viktorijo Tomovo, Šnajder pa je bila s 7:5, 2:6 in 6:3 boljša od edine preostale nosilke na turnirju, tretje postavljene igralke, Španke Emme Navarro.

Za Vekić bo to 13. finale na turnirjih WTA, peti na travi, in prvi po enem letu oziroma Berlinu junija lani, ko je izgubila proti Čehinji Petri Kvitovi. Do zdaj je štiri finalne dvoboje dobila, pred desetimi leti je bila najboljša v Kuala Lumpurju, zatem pa še v Nottinghamu leta 2017, Courmayeurju leta 2021 in Monterreyu lani.

Dvajsetletna Šnajder bo to tretji finale, do zdaj je oba igrala na Kitajskem, enega, v Hua Hinu, je dobila, enega, v Ning Buoju, pa izgubila.

Pri moških v finalu Eastbourna Purcell in Fritz

Avstralec Max Purcell in Američan Taylor Fritz sta finalista turnirja ATP v angleškem Eastbournu. Purcell je bil v polfinalu s 6:4, 4:6 in 6:4 v nizih boljši od Britanca Billyja Harrisa, medtem ko je Američan Fritz po dveh podaljšanih igrah s 7:6 odpravil Purcellovega rojaka Aleksandra Vukića.

Za Purcella je bila to druga zmaga v tretjem dvoboju s Harrisom. Enako število dvobojev je z Vukićem doslej odigral tudi Fritz in vse dobil.

Za Američana, ki je prvi nosilec omenjenega turnirja, je to sedemnajsti finale na turnirjih za ATP v karieri, pri čemer je doslej osvojil sedem turnirjev. V letošnji sezoni je v finalu igral dvakrat. V Delray Beachu je v finalu premagal rojaka Tommyja Paula, v Münchnu pa izgubil z Nemcem Janom-Lennardom Struffom.

Njegov nasprotnik Max Purcell bo v finalu turnirjev ATP igral prvič. Finale bo na sporedu v soboto ob 15. uri.

Finalista turnirja na Mallorci Ofner in Tabilo

Avstrijec Sebastian Ofner in četrti nosilec Čilenec Alejandro Tabilo sta finalista turnirja za ATP na Mallorci. Ofner je s 6:4 in 7:5 v nizih v polfinalu premagal Britanca Paula Jubba, medtem ko je Tabilo z 2:6, 6:2 in 7:6 (3) premagal šestega nosilca Francoza Gaela Monfilsa.

Osemindvajsetletni Avstrijec se je v finale kakšnega izmed ATP turnirjev prebil sploh prvič v karieri. Tabilo pa bo v finalu igral že tretjič v letošnji sezoni.

Čilenec, ki na lestvici ATP zaseda 24. mesto, je letos dobil svoj prvi ATP turnir v Aucklandu na Novi Zelandiji, kjer je v finalu premagal Japonca Tara Daniela, medtem ko je na domačem terenu v Santiagu de Chile izgubil proti Argentincu Sebastianu Baezu. Pred tem je v finalu nazadnje igral na turnirju v Cordobi leta 2022.

Tabilo in Ofner sta se doslej med sabo pomerila enkrat. Dvoboj se je končal z zmago Ofnerja. Finale bo na sporedu v soboto ob 15. uri.

Bad Homburg, WTA (802.237 evrov):

Polfinale:
Donna Vekić (Hrv) - Viktorija Tomova (Bol) 6:0, 7:6 (6)
Dijana Šnajder (Rus) - Emma Navarro (Špa/3) 7:5, 2:6, 6:3

Eastbourne, WTA (859.796 evrov):

Polfinale:
Leylah Fernandez (Kan) - Madison Keys (Zda/4) 6:3, 3:6, 6:3
Daria Kasatkina (Rus/6) - Jasmine Paolini (Ita/3) 6:3, 5:7, 3:6

Mallorca, ATP (932.135 evrov):

Polfinale:
Sebastian Ofner (Avt) - Paul Jubb (VBr) 6:4, 7:5
Alejandro Tabilo (Čil/4) - Gael Monfils (Fra/6) 2:6, 6:2, 7:6 (3)

Eastbourne, ATP (740.160 evrov):

Polfinale:
Taylor Fritz (ZDA/1) - Aleksandar Vukić (Avs) 7:6 (5), 7:6 (4)
Max Purcell (Avs) - Billy Harris (VBr) 6:4, 4:6, 6:4

Preberite še:

Emma Raducanu
Sportal Raducanu izpadla v Eastbourneu
Iga Swiatek
Sportal Sinner za uvod s Hanfmannom, na seznamu Đoković, zmeda pri ženskem žrebu
Emma Raducanu
Sportal Emma Raducanu odpihnila Američanko, zdaj jo čaka druga nosilka
Ne spreglejte