Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 4. 2019,
18.40

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

1

Natisni članek

Naomi Osaka

Sobota, 27. 4. 2019, 18.40

5 let

Teniški globus, 27. april

Avstrijec spravil na kolena kralja peska Nadala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

1

Dominic Thiem | Rafael Nadal je moral priznati premoč Dominicu Thiemu. | Foto Reuters

Rafael Nadal je moral priznati premoč Dominicu Thiemu.

Foto: Reuters

V polfinalu ATP turnirja v Barceloni je Avstrijec Dominic Thiem po več kot dveh urah v dveh nizih izločil favoriziranega Rafaela Nadala (6:4, 6:4). V finalu mu bo nasproti stal Rus Danil Medvedev. Prva teniška igralka na svetu, Japonka Naomi Osaka, je zaradi poškodbe trebušne prepone predala današnji polfinalni dvoboj na turnirju WTA v nemškem Stuttgartu.

Petindvajsetletni Avstrijec je absolutnega kralja peščenih igrišč Nadala, ki ima v svoji zbirki kar enajst zmagoslavij na najbolj prestižnem tovrstnem turnirju za grand slam v Parizu, poleg tega pa je še trikrat zmagal na OP ZDA v New Yorku, dvakrat v Wimbledonu in enkrat na OP Avstralije v Melbournu, ukanil po dveh urah in štirih minutah sijajnega tenisa.

Thiem je skozi celoten dvoboj igral fantastično, najbolj preudarno predstavo pa je pokazal v deseti igri drugega niza, ko je pri zaostanku 0:40 na svoj začetni udarec dosegel kar pet zaporednih točk in velikega Španca dokončno položil na kolena.

Za Nadala je to drugi turnir na pesku, ki ga v tej sezoni ni osvojil. Prejšnji konec tedna ga je v finalu Monte Carla premagal Italijan Fabio Fognini.

Thiem se bo v finalu pomeril z Rusom Danilom Medvedevom, ki je v drugem polfinalu v treh nizih premagal Japonca Keija Nišikorija.

Enaindvajsetletna igralka Naomi Osaka iz dežele vzhajajočega sonca, ki je lani osvojila odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, letos pa odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, je imela zdravstvene težave že na petkovem četrtfinalnem dvoboju proti Hrvatici Donni Vekić, ki ga je po hudem boju dobila s 6:3, 4:6 in 7:6 (4). Zaradi slabega počutja in bolečin se je Japonka odločila, da bo predala današnji polfinalni dvoboj.

Estonka Anett Kontaveit se je tako že prebila v veliki finale turnirja z nagradnim skladom 886.077 ameriških dolarjev, njena nedeljska tekmica pa bo Čehinja Petra Kvitova, ki je premagala Nizozemko Kiki Bertens.

Srb Filip Krajinović in Italijan Matteo Berrettini sta finalista teniškega turnirja ATP v Budimpešti. Krajinović je v prvem polfinalnem dvoboju turnirja z nagradnim skladom 524.340 evrov premagal Francoza Pierre-Huguesa Herberta s 6:2 in 6:2, Berrettini pa je bil v drugem obračunu boljši od Srba Lasla Djereja s 6:4 in 6:2.

Rafael Nadal
Sportal Medvedev z Nišikorijem, Nadal s Thiemom
Ne spreglejte