Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 8. 2020,
21.34

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

teniški globus tenis

Sobota, 22. 8. 2020, 21.34

3 leta, 8 mesecev

Teniški globus, 22. avgust

Aljaž Bedene se je prebil na glavni turnir v New Yorku, Klepačeva uspešna v prvem krogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Aljaž Bedene | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Aljaž Bedene, slovenski teniški igralec, je trenutno v New Yorku, kjer se je skozi kvalifikacije prebil na glavni turnir v New Yorku. Ta namreč nadomešča turnir v Cincinnatiju. Ljubljančan je v drugem krogu kvalifikacij po treh nizih premagal Dennisa Novaka (4:6, 6:3, 6:4). Andreja Klepač pa je v navezi s Čehinjo Lucie Hradecko uspešno začela turnir v New Yorku z nagradnim skladom 2,25 milijona dolarjev. Med dvojicami sta v prvem krogu premagali Kanadčanko Sharon Fitchman in Hrvatico Darijo Jurak s 6:4, 7:6 (2).

V glavnem turnirju ga čaka Čilenec

Naš najboljši teniški igralec trenutno kaže dobro formo in je tudi dobra napoved za prihajajoči turnir in pozneje za OP ZDA, ki se začne 31. avgusta. Bedene, trenutno 61. igralec sveta, že pozna svojega nasprotnika v glavnem delu turnirja. To je Čilenec Christian Garin, trenutno 18. igralec sveta. Igralca se do zdaj še nista pomerila. Njun dvoboj bo na sporedu v nedeljo.

Kaja Juvan pred odhodom v ZDA igra na domačem turnirju. | Foto: Sportida Kaja Juvan pred odhodom v ZDA igra na domačem turnirju. Foto: Sportida

V Šeščah pri Preboldu bo tudi zanimivo

Ta konec tedna je v Šeščah pri Preboldu CTA Open. V soboto bodo tam igrali tudi nekateri najboljši. Med moškimi bodo igrali Blaž Kavčič, Nik Razboršek, Kočevar Dešman Tom, Mike Urbanija … Med dekleti pa bosta tam Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, ki bosta letos igrali tudi na OP ZDA.

Wawrinka se je v Pragi zmagovito vrnil na teniško turnejo  Stan Wawrinka je zmagal na turnirju serije challenger v Pragi. | Foto: Gulliver/Getty Images Stan Wawrinka je zmagal na turnirju serije challenger v Pragi. Foto: Gulliver/Getty Images

Švicarski teniški igralec Stan Wawrinka je zmagal na turnirju serije challenger v Pragi in se na tej drugi ravni tekmovanja vrnil po šestih mesecih odsotnosti s turnirjev. Trikratni zmagovalec velikih slamov je nazadnje pred tem igral februarja, ko je izpadel v četrtfinalu Acapulca, kmalu potem je svet ustavila pandemija novega koronavirusa.

Petintridesetletni Wawrinka je bil najvišje na svetovni lestvici na tretjem mestu, sedaj je 17., v češki prestolnici pa je v finalu na peščeni podlagi ugnal 253. igralca ATP Aslana Karaceva iz Rusije s 7:6 (2) in 6:4.

Švicar je odprto prvenstvo ZDA, kjer je zmagal leta 2016, zaradi zdravstvenih razmer in priprav na Roland Garros, ki se bo začel 27. septembra, izpustil. Doslej je zmagal na 16 turnirjih ATP, zadnjič v Ženevi leta 2017.

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Đoković stopil v bran izključenima igralcema

Številka ena moške teniške lestvice, Srb Novak Đoković, je stopil v bran Argentincu Guidu Pelli in Bolivijcu Hugu Dellienu, ki so ju izključili s turnirja serije masters v New Yorku. Teniška igralca sta morala kljub negativnemu testu na covid-19 v karanteno, ker je bil na novi koronavirus pozitiven njun kondicijski trener Juan Manuel Galvan.

Đoković je v pogovoru za ESPN dejal, da odločitve ne razume. "Pred nekaj tedni so nam posredovali informacije glavnega zdravnika ameriške teniške zveze, da lahko ob negativnem testu igralci nadaljujejo igranje na turnirju, četudi je pozitiven kdo od spremljevalnega osebja," je dejal prvi igralec sveta.

"Igralci smo jezni zaradi vsega, kar se je zgodilo s Pello in Dellienom, in tega, kako so ju obravnavali," je dodal Đoković.

Sportal Kateri šport dekletom prinaša največ dobička?
Novak Đoković zadar
Sportal Po 175 dneh se vrača tudi moški vrhunski tenis
Ashleigh Barty
Sportal Tamara Zidanšek dvajseta igralka sezone med dvojicami
Ne spreglejte