Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 4. 2018,
19.13

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

Natisni članek

Borna Ćorić novak đoković teniški globus Aljaž Bedene Rafael Nadal

Sreda, 18. 4. 2018, 19.13

6 let

Teniški globus, 18. april

Brez slovenskega presenečenja proti Nadalu, na delu še drugi nosilec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34
Aljaž Bedene | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Na teniškem turnirju serije masters v Monte Carlu so na vrsti dvoboji drugega kroga. Aljažu Bedenetu je nasproti stal Rafael Nadal, Slovenec mu je premoč priznal z 2:0 v nizih (6:1, 6:3). Novak Đoković je igral z Borno Ćorićem in ga premagal po dveh nizih (7:6 (2), 7:5). Srb je imel s Hrvatom vse prej kot lahko delo. Na zadnjem dvoboju dneva je drugi nosilec Marin Čilić s 6:3, 7:6 (4) premagal Fernanda Verdasca.

Sreda na peščenih igriščih Monte Carla je prinesla kar nekaj teniških poslastic. Za slovensko občinstvo je bil najbolj zanimiv dvoboj med Aljažem Bedenetom in Rafaelom Nadalom. Tudi na drugem medsebojnem dvoboju (prvič sta se srečala pred dvema letoma prav tako v Monte Carlu) je bil uspešnejši Španec, ki je na tem turnirju osvojil deset lovorik.

Obračun je bolje začel Španec, ki je dobil svojo igro, nato Bedenetu vzel servis in povedel s 3:0. Slovenec je nato znižal na 1:3, bil   dolgo blizu odvzema servisa Nadalu in znižanju na 2:3, a se mu ni izšlo, tako da se je znašel v zaostanku z 1:4. Španec je dobil tudi naslednji igri in povedel z 1:0 v nizih.

Bedene je v drugem nizu odlično začel, povedel s 3:2, nato pa je vajeti v svoje roke prevzel Nadal, dobil naslednje štiri igre in napredoval z v 2:0 v nizih (6:1, 6:3). 

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Đoković se je namučil proti Hrvatu

Na osrednjem igrišču sta se že udarila Novak Đoković in Borna Ćorić. Đoković se je skozi prvi krog sprehodil, potem ko v dvoboju proti Dušanu Lajoviću oddal le eno igro. Proti Ćoriću je imel pričakovano, več dela. Dvoboj se je končal šele po dveh urah in 18 minutah. Nekdanji prvi igralec sveta nikakor ni mogel skleniti dvoboja, saj je potreboval kar deset sklepnih žogic za zmago. Nole se bo v tretjem krogu udaril s petim nosilcem Dominicom Thiemom, petim nosilcem turnirja.

Na delu je bil kot zadnji tudi drugi nosilec Marin Čilić. Najboljši hrvaški teniški igralec je lopar prekrižal s španskim veteranom Fernandom Verdascom in ga strl s 6:3 in 7:6 (4).

Ne spreglejte