Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 1. 2020,
16.40

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Novak Đoković Pokal ATP ATP Blaž Kavčič Aljaž Bedene

Petek, 10. 1. 2020, 16.40

4 leta, 3 mesece

Teniški globus, 10. januar

Sloviti Švicar izločil Bedeneta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Aljaž Bedene | Aljaž Bedene se je na prvem turnirju v letu 2020 prebil med najboljših osem. | Foto Gulliver/Getty Images

Aljaž Bedene se je na prvem turnirju v letu 2020 prebil med najboljših osem.

Foto: Gulliver/Getty Images

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v Dohi izgubil četrtfinalni dvoboj s švicarskim zvezdnikom Stanom Wawrinko, Srbija pa se je uvrstila v polfinale novoustanovljenega teniškega tekmovanja pokal ATP v Avstraliji, Novak Đoković je v napetem dvoboju odpravil Denisa Shalopalova. V polfinale se je prebila tudi Španija, ki je z 2:1 odpravila Belgijo. Polfinalna para sta Srbija - Rusija in Španija - Avstralija. Andreja Klepač je izpadla na turnirju v Brisbanu.

Blaž Kavčič
Sportal Aljaža Bedeneta čaka Wawrinka, Blaž Kavčič se ne ustavlja

Aljaž Bedene, trenutno najboljši slovenski teniški igralec, je v četrtfinalu ATP turnirja v Dohi ostal praznih rok proti Švicarju Stanu Wawrinki, nekdanjim tretjim igralcem sveta. 34-letni Wawrinka je zmagal s 6:3 in 6:4. V petem medsebojnem dvoboju je dočakal že četrto zmago nad Ljubljančanom, ki mu je vzelo mero enkrat, leta 2013 na turnirju v Chennaiju.

Srbija v polfinalu pokala ATP

Novak Đoković je po hudem boju ugnal kanadskega tekmeca. | Foto: Reuters Novak Đoković je po hudem boju ugnal kanadskega tekmeca. Foto: Reuters Srbija se je uvrstila v polfinale novoustanovljenega teniškega tekmovanja pokal ATP v Avstraliji, potem ko je s 3:0 premagala Kanado. Odločilno, drugo točko je Srbom priigral Novak Đoković, ki je po dveh urah in 41 minutah igre le strl odpor Denisa Shapovalova s 4:6, 6:1, 7:6 (4). Srbija se bo v nadaljevanju tekmovanja pomerila z Rusijo.

Prvo točko je Srbiji priigral Dušan Lajović, ki je s 6:4 in 6:2 premagal kanadskega najstnika Felixa Auger-Aliassima, nato pa je zmagovalec 16 turnirjev za veliki slam prinesel odločilno točko. V igri parov sta zmagala tudi Viktor Troicki in Nikola Čačić.

Srbski teniški igralci v Sydneyju računajo na bučne in razigrane navijače. | Foto: Reuters Srbski teniški igralci v Sydneyju računajo na bučne in razigrane navijače. Foto: Reuters

"Bila je neverjetna tekma. Ena najtežjih, kar sem jih odigral proti Denisu. Zelo, zelo izenačena. Res je igral fantastično, zelo agresivno, serviral je odlično. Borila sva se do zadnjega udarca," je po dvoboju tekmeca pohvalil Đoković.

Srbija se bo v polfinalu pomerila z Rusijo, ki je v četrtek izločila Argentino in prav tako še ni izgubila na tem tekmovanju. 

V zadnjem četrtfinalu je Španija ugnala Belgijo. Španci so povedli z 1:0, potem ko je Roberto Bautista-Agut s 6:1 in 6:4 premagal Kimmerja Coppejansa. Izid je izenačil David Goffin, ki je premagal Rafaela Nadala s 6:4, 7:6 (3). Španca Nadal in Pablo Carreno Busta sta nato dobila dvoboj dvojic proti Sanderju Gillu in Joranu Vliegnu s 6:7 (7), 7:5 in 10:7.

Klepačeva izpadla v Brisbanu

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v paru s Čehinjo Lucie Hradecka v četrtfinalu končala nastope na turnirju WTA v Brisbanu z nagradnim skladom 1,4 milijona dolarjev. Slovensko-češko navezo sta po uri in 22 minutah igre premagali prvi nosilki, Tajvanka Su-Wei Hsieh in Čehinja Barbora Štrycova, ki sta bili boljši s 7:5 in 6:4 (STA).

Dvaintridesetletni Blaž Kavčič, prvi slovenski igralec, ki se mu je uspelo uvrstiti med prvo stoterico lestvice ATP, letos nadaljuje dobre igre. Blaž, ki je pred časom povedal, da se po dolgem času počuti zdravega, se je na turnirju v Novi Kaledoniji prebil do četrtfinala. V boju za polfinale se bo pomeril z 21-letnim Američanom Johnom Jeffreyjem Wolfom, ki na lestvici zaseda 185. mesto. Do zdaj sta igrala le enkrat. Lani je bil boljši Wolf. | Foto: Gulliver/Getty Images Dvaintridesetletni Blaž Kavčič, prvi slovenski igralec, ki se mu je uspelo uvrstiti med prvo stoterico lestvice ATP, letos nadaljuje dobre igre. Blaž, ki je pred časom povedal, da se po dolgem času počuti zdravega, se je na turnirju v Novi Kaledoniji prebil do četrtfinala. V boju za polfinale se bo pomeril z 21-letnim Američanom Johnom Jeffreyjem Wolfom, ki na lestvici zaseda 185. mesto. Do zdaj sta igrala le enkrat. Lani je bil boljši Wolf. Foto: Gulliver/Getty Images

Izidi:

Pokal ATP, četrtfinale (Sydney):

Srbija : Kanada 3:0
Dušan Lajović (Srb) - Felix Auger-Aliassime (Kan) 6:4, 6:2;
Novak Đoković (Srb) - Denis Shapovalov (Kan) 4:6, 6:1, 7:6 (4);
Viktor Troicki/Nikola Čačić (Srb) - Peter Polansky/Adil Shamasdin (Kan) 6:3, 6:2;

Španija : Belgija 2:1
Roberto Bautista Agut (Špa) - Kimmer Coppejans (Bel) 6:1, 6:4;
David Goffin (Bel) - Rafael Nadal (Špa) 6:4, 7:6 (3);
Rafael Nadal/Pablo Carreno Busta (Špa) - Sander Gille/Joran Vliegen (Bel) 6:7 (7), 7:5, 10:7;

Ne spreglejte