Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 2. 2016,
12.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Polona Hercog

Ponedeljek, 8. 2. 2016, 12.17

8 let, 5 mesecev

Sprememba pri vrhu, Polona Hercog pridobila mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Na najnovejši jakostni lestvici WTA še naprej vodi Američanka Serena Williams, druga je Nemka Angelique Kerber, tretja pa je zdaj Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je prehitela Romunko Simono Halep.

Najboljša Slovenka Polona Hercog je pridobila eno mesto in je zdaj 82. Hercogova je prejšnji teden nastopila na turnirju v Rio de Janeiru, kjer je kot petopostavljena nosilka v osmini finala morala priznati premoč Romunki Sorani Cirstei, ki je na trenutno 153. mesto napredovala s 199. Najboljša slovenska teniška igralka bo v tem tednu igrala na turnirju v mehiškem Acapulcu, v prvem krogu se bo pomerila s prvo nosilko turnirja Belorusinjo Victorio Azarenko, ki je na 14. mestu jakostne lestvice WTA.

Sicer pa je bilo na tokratni jakostni lestvici med prvo deseterico še nekaj sprememb. Omenili smo že Radwansko, ki je s Halepovo zamenjala mesti, mesti pa sta zamenjali tudi Švicarka Belinda Bencic, ki je v tem tednu spet pridobila dve mesti in je zdaj sedma, na deveto pa je padla Italijanka Flavia Pennettta. Med prvo deseterico se je s 13. prebila še ena Italijanka Roberta Vinci.

Ne spreglejte