Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
12.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 12.45

7 let, 12 mesecev

Šok na travi: Nemka se je tresla od veselja, Serena bila nervozna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uvodni dan drugega tedna je na sveti angleški travi šok doživela prva nosilka Serena Williams. Američanko je v osmini finala izločila Sabine Lisicki. Srebotnikova le še tri korake od lovorike.

Presenečenj v Wimbledonu očitno še ni konec. Največje sedmega dne zagotovo predstavlja izpad prve nosilke med posameznicami, Američanke Serene Williams. Slednja je dvoboj proti Sabine Lisicki slabo začela in prvi niz gladko izgubila z 2:6. Vse je kazalo, da se bo "črna gazela" pobrala, saj je drugi niz dobila še bolj gladko, kot je prvega izgubila (6:1), a je v odločilnem spet klonila. Nemka, ki je 23. nosilka, ga je dobila s 6:4 in se veselila napredovanja v četrtfinale, kjer se bo pomerila z nepostavljeno Estonko Kaio Kanepi, ki je po dveh tesnih nizih (7:6 in 7:5) premagala Britanko Lauro Robson. "Imela sem svoje priložnosti, a jih nisem izkoristila. V ključnih trenutkih nisem odigrala dobro. Nisem naredila tistega, kar počnem najbolje. Lisickijeva odlično igra na travnati podlagi. Je vrhunska igralka," je 31-letna Serena hvalila nasprotnico, ki jo je "poslala" domov in ji preprečila osvojitev 17. zmage na turnirjih za grand slam. "To zame ni nikakršen šok. Definitivno sem imela težak žreb, mogoče sem se tega dobro zavedala. Bila sem nervozna, v najbolj pomembnih točkah sem odpovedala. Tekmica je odlično servirala, kar sem tudi pričakovala, pravih odgovorov na njen servis z izjemo drugega niza nisem našla. Ona ni imela ničesar za izgubiti, tako je tudi igrala. Meni pa ni pomagala niti borbenost," je po tekmi dejala Američanka, ki je v Wimbledon prišla z nizom 34 zaporednih zmag ter bila prva favoritinja za naslov.

Lisickijeva, ki se je leta 2011 v Wimbledonu prebila med najboljše štiri, ni mogla skriti navdušenja po največji zmagi v karieri: "Neverjetno. Kdo po taki zmagi ne bi bil navdušen? Tresem se, tako sem vesela. Borila sem se za vsako točko, Serena je igrala odlično, toda občinstvo me je poneslo do zmage. Obožujem Wimbledon," je bila po dvoboju vzhičena Nemka.

Z izpadom Williamsove in Šarapove je v konkurenci ostala le ena zmagovalka turnirja. To je Petra Kvitova, osma nosilka, ki ima zdaj odprto pot do novega uspeha (njena naslednja tekmica bo Belgijka Kirsten Flipkens), čeprav nekaj igralk vendarle letos kaže bolj zanesljive predstave, toda ni nujno, da bosta predvsem četrta nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska in Kitajka Li Na tudi v nadaljevanju tako zanesljivi, kot sta bili v osmini finala. Tako ali tako pa bo v polfinale napredovala le ena, saj se bosta v četrtfinalu pomerili med seboj. Zadnji četrtfinalni par sestavljata Američanka Sloane Stephens in Francozinja Marion Bartoli.

Izvrstno pa sta s tekmicami v osmini finala dvojic opravili Katarina Srebotnik in njena partnerica, Rusinja Nadja Petrova. V četrtfinale sta napredovali po gladki zmagi (6:3 in 6:2) nad ameriško-kitajsko navezo Vania King - Jie Zheng. V četrtfinalu se bosta pomerili z nemško-češko dvojico Anna-Lena Grönefeld/Kveta Peschke. Tako se bo Kata srečala s Čehinjo, s katero je v konkurenci dvojic že osvojila Wimbledon.

Kata pa se je izkazala tudi v igri mešanih dvojic. Skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem sta se uvrstila v osmino finala, potem ko sta s 7:5 in 6:1 premagala Američana Jamesa Blaka in Hrvatico Donno Vekić.

Ne spreglejte