Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 1. 2018,
15.57

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

OP Avstralije Serena Williams

Petek, 5. 1. 2018, 15.57

6 let, 3 mesece

Še ena odpoved, OP Avstralije brez Serene Williams

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Serena Williams | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, ki je štiri mesece po porodu odigrala ekshibicijski dvoboj v Abu Dabiju, je danes odpovedala nastop na prvem grand slamu sezone, na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, ki se bo začelo 15. januarja. Williamsova tako ne bo branila naslova, ki ga je osvojila lani, ko je bila noseča osem tednov.

Danes so organizatorji Australian Opna potrdili, da je Williamsova odpovedala v očeh ljubiteljev tenisa težko pričakovan nastop. To je hud udarec za organizatorje turnirja, ki so še pred dnevi zatrjevali, da bo Američanka branila naslov, a odločitev je povsem razumljivo s športnega vidika.

Williamsova je nazadnje igrala lani v Melbournu, septembra je rodila hčerko, pretekli teden pa zaigrala na ekshibiciji v Abu Dabiju. Tam je morala priznati premoč Latvijki Jeleni Ostapenko, ki je 36-letnico na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju premagala s 6:2, 3:6 in 10:5.

Serena Williams | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Trener in ekipa jo ves čas opozarjata

"Po turnirju v Abu Dabiju sem ugotovila, da še nisem pripravljena za takšne napore. Čeprav treniram in sem blizu pravi formi, ta za zdaj še ni takšna, kot bi si sama želela. Moj trener in ekipa me ves čas opozarjata, naj nastopam le na tistih turnirjih, na katerih bom v dobri formi oziroma ustrezno pripravljena na napore. Trenutno še nisem tam," je ob odpovedi dejala Williamsova, dobitnica 23 turnirjev za veliki slam.

"Lahko tekmujem, a preprosto še nočem. Želim si biti res stoodstotno pripravljena in potrebovala bom še nekaj časa," je še dejala prva zvezda ženskega tenisa, ki je mesece zatrjevala, da je materinstvo ne bo oviralo pri vrnitvi k tenisu.

Ne spreglejte