Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 8. 2012,
9.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

OP ZDA Marija Šarapova

Torek, 28. 8. 2012, 9.47

8 let

Šarapova ni noseča, niti ne načrtuje poroke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marija Šarapova je izpustila turnirja v Montrealu in Cincinnatiju. Razlog so bile bolečine v trebuhu in ne nosečnost. Zdaj je spet v formi, kar je dokazala z gladko zmago v prvem krogu OP ZDA.

Rusinja Marija Šarapova je odločno začela zadnji letošnji grand slam. V prvem krogu OP ZDA na igriščih Flushing Meadowsa je Madžarko Melindo Czink premagala s 6:2 in 6:2. "Vesela sem, da sem po zadnjih težavah spet igrala pravi dvoboj. Nekaj tednov že nisem igrala. Premor mi je dobro del. Sem pa že komaj čakala, da se vrnem na igrišče. Po pravici povedano, se mi zdi turnir še lažji, zdaj ko nekaj tednov nisem veliko trenirala." Petindvajsetletnica je letos osvojila OP Francije in dopolnila zbirko vseh štirih slamov. Skupaj ima štiri osvojene grand slame, newyorškega je dobila leta 2006. S svojim nastopom v prvem krogu je bila zadovoljna. "Nikoli še nisem igrala s to nasprotnico. Pogoji niso bilo najboljši. Tako da moram biti z igro kar zadovoljna."

Poraženka olimpijskih iger v Wimbledonu je v avgustu izpustila močna turnirja v Montrealu in Cincinnatiju. Mučile so jo bolečine v trebuhu in slabost. Je noseča? "Opravila sem nekaj testov, krvi, ultrazvok. Rekli so, naj le počivam. Pa sem šla domov in izpustila Cincinnati. Mislim, da sem res le potrebovala nekaj tednov počitka. Bilo je res čudno. Rekli so mi, da sem v redu, da nisem noseča. Ali lahko torej dobim nazaj denar za preiskave?" je v smehu v New Yorku razlagala zaročenka košarkarja Saše Vujačića. Težave so se začele že na olimpijskih igrah in tudi to je bil razlog, da je finale proti Sereni Williams izgubila z 0:6 in 1:6. "Na koncu so bile torej le težave z želodcem."

Niti se še ne obeta poroka. Govori se namreč, da naj bi jo z Vujačičem načrtovala za novembra letos v Istanbulu. "Nimam načrtovane poroke novembra. To ni res in preprosto ne morem verjeti, da lahko kdo verjame takim izmišljotinam." Ruska plavolaska je v letu dni zaslužila 5,1 milijona iz teniških nagradnih skladov, 22 milijonov pa iz sponzorskih pogodb in drugih marketinških dogovorov. Dobila je tudi nov avtomobil audi, ki jih namenili ruskim dobitnikom olimpijskih medalj. "Moj oče mi ga je ukradel," je v šali dejala in dodala: "Jaz sem dobila kolajno, on pa avtomobil. Tega je veliko težje pripeljati iz Rusije, kot pa kolajno." Njen oče Jurij je bil ključen za njen teniški razvoj, saj je z njo leta 1995 odpotoval na Florido, kjer so jo sprejeli na teniško akademijo Nicka Bollettierija.

Ne spreglejte