Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
17. 4. 2015,
12.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roger Federer Monte Carlo

Petek, 17. 4. 2015, 12.08

8 let

Roger Federer: Ta poraz me ne bo potrl

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Roger Federer je v četrtek presenetljivo izpadel s turnirja v Monte Carlu, potem ko ga je premagal Gael Monfils. Švicar odhaja domov, kjer se bo posvetil treningu.

Za Švicarja je bil to že 12. nastop na monškem pesku, kjer pa še ni okusil zmage. Štirikrat je igral v finalu, trikrat ga je na zadnji stopnici ustavil kralj peska Rafael Nadal, lani pa je moral premoč priznati svojemu rojaku Stanu Wawrinki.

Letos je klonil že v tretjem krogu, ko ga je na kolena spravil Francoz Gael Monfils. Federer je v podaljšani igri drugega niza vodil s 5:3, vendar je Monfilsu uspelo rezultat spreobrniti in je na koncu zasluženo slavil.

"Treba je vedeti, da se je sezona na pesku šele začela. Še nekaj časa bo trajalo, da se bom počutil stoodstotnega na pesku … Ta teden ni veliko igralcev, ki igrajo svoj najboljši tenis. Kakorkoli, bil je dober teden. Lahko sem treniral z najboljšimi igralci in odigral nekaj kakovostnih dvobojev. Dobil sem nekaj pomembnih informacij in pozitivno lahko gledam v prihodnost," je povedal Federer, ki lovi svojo 200. zmago na pesku. Trenutno jih ima 198.

Skušali bomo ugotoviti, kje imam težave

33-letni Baselčan se po nekoliko presenetljivem porazu vrača domov, kjer bo do turnirja v Istanbulu vneto treniral. "Vse, kar moram narediti, je, da grem na igrišče in treniram. Opraviti moram veliko ur treninga in ugotoviti, kaj je najbolje zame. S trenerjema bomo analizirali treninge in vse dozdajšnje dvoboje na pesku. Skušali bomo ugotoviti, kje imam težave. Mislim, da je trenutno najpomembnejše, da odigram veliko nizov," je razlagal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki se zaradi zadnjega poraza ne obremenjuje preveč. "Ta poraz me ne bo potrl. Vem, da je bil to šele prvi turnir na pesku. Seveda sem si želel, da bi igral bolje, saj sem imel svoje priložnosti. Na žalost je bil Gael boljši," je še sklenil Federer.

Ne spreglejte