Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
24. 2. 2015,
18.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rafael Nadal tenis

Torek, 24. 2. 2015, 18.14

8 let

Rafael Nadal: Nisem prepričan, da bom še kdaj igral najboljši tenis

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tretji igralec sveta Rafael Nadal je prvič po dolgih letih svojega igranja v dvomih. Španec ni prepričan, da bo še kdaj lahko igral svoj najboljši tenis.

Rafael Nadal je trenutno na turnirju v Buenos Airesu, kjer je postavljen kot prvi nosilec. Isto vlogo je imel tudi zadnji teden v Braziliji, a je nepričakovano izpadel v polfinalu turnirja, potem ko ga je izločil Italijan Fabio Fognini.

Rafa je v Argentino prišel v dvomih. Zdaj je čas, ko najbolj potrebuje dober rezultat, da bo lahko na turnirjih v Indian Wellsu in Miamiju lahko igral s pravo mero samozavesti, ki jo potrebuje na tako pomembnih turnirjih.

Pred turnirjem v Argentini je na kratko spregovoril o svojih občutkih in iskanju svoje motivacije. "Nisem prepričan, da bom še kdaj igral svoj najboljši tenis, vendar bom poskusil vse, da bom dosegel svojo najvišjo raven. Težko je pozitivno razmišljati, potem ko sem imel lani težave s poškodbami, čeprav sem osvojil finale na OP Avstralije in zmagal v Parizu. Fizično se počutim dobro. V Riu de Janeiru sploh nisem imel slabega tedna. Izgubil sem v polfinalu, kjer sem prevladoval, vendar sem imel krče. Raje bi igral v finalu, saj bi bil lahko zdaj veliko bolj samozavesten," je priznal kralj peska, kot tudi radi imenujejo Nadala.

Še naprej ostaja motiviran

Kljub vsem težavam pa Rafa ostaja optimist in daleč od tega, da bi mu zmanjkalo motiva, čeprav je v svoji karieri praktično dosegel vse. "Motivacijo imam dan za dnem. Seveda pa so moji pogledi nekoliko drugačni. Leta 2005 je bilo zame vse novo. Deset let pozneje pa so stvari povsem drugačne. Za mano je zelo težkih sedem mesecev, ki so precej vplivali na mojo igro. To si želim čim prej nadoknaditi," je povedal devetkratni zmagovalec OP Francije.

Na novinarski konferenci so ga novinarji vprašali, ali v Buenos Airesu pričakuje zmago. "Zmaga na turnirju je vsekakor pomembna, ni pa to moja obsesija. Na zadnjih petih turnirjih mi ni uspelo zmagati. Trenutno nimam popolnega zaupanja v svoje telo," je na koncu še povedal 28-letni teniški igralec.

Ne spreglejte