Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2013,
14.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Polona Hercog

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 14.55

8 let

Prijetna popestritev: Hercogova ta teden na mariborskem turnirju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Mariboru se v torek prične letošnji ITF teniški turnir za ženske z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev.

Na turnirju bo nastopila tudi najboljša slovenska igralka Polona Hercog, ki je prva nosilka turnirja. V prvem krogu se bo pomerila z Avstralko Viktorijo Rajcic.

Mariborski turnir je potem, ko Portorož ne prireja več močnega turnirja WTA, postal najmočnejši ženski turnir v državi. Minuli konec tedna so se na igriščih Železničarskega teniškega kluba v Mariboru igrale kvalifikacije, od jutri bodo igrišča prizorišče rednemu delu turnirja. Na tega se je po slovesu v kvalifikacijah Roland Garrosa prijavila tudi prva slovenska igralka, 131. na jakostni lestvici WTA, Polona Hercog, ki pa se današnje novinarske predstavitve zaradi treninga v Ljubljani ni udeležila. Hercogova je kot 16-letna igralka mariborski turnir osvojila leta 2007.

Ob odsotnosti Hercogove je bila danes tako prvo ime predstavitve Maša Zec-Peškirič, 234. z jakostne lestvice WTA, ki je omenjeni turnir v Mariboru osvojila že dvakrat. Prvič je zmagala leta 2004, drugič pa leta 2008. Tudi tokrat Mojstrančanka kot sedma nosilka računa na visoko uvrstitev, ne skriva želje po vnovični zmagi. V Maribor je prispela iz Strasbourga, kjer je izpadla v zadnjem krogu kvalifikacij pred glavnim delom tekmovanja, a je bil turnir odlična priprava na mariborsko preizkušnjo.

"Turnir je res pridobil kakovost, ne samo iz tujine, pač pa tudi z udeležbo najmočnejših slovenskih igralk. Sama si v nadaljnjem poteku sezone želim zaigrati na kvalifikacijah US opna, mislim da je to povsem realno in ta turnir bo pravšnja priprava na to. Ko si enkrat v kvalifikacijah WTA turnirjev je veliko lažje napredovati z rankingom, ker so točke večje, upam, da bo šlo. V Strasbourgu sem igrala dobro, pokazala, da je forma trenutno vrhunska. Opazila sem, da je konkurenca v Mariboru letos zelo močna. Najbrž je razlog ta, da je precej manj turnirjev na isti datum, pozna se gospodarska kriza, nekateri turnirji so zato izpadli iz koledarjev, zato so drugi močnejši. V Mariboru sem bom potrudila, dala vse od sebe, potem pa bomo videli kako bo," je pred turnirjem napovedala Zec-Peškiričeva, ki je leta 2009 že zasedala 93. mesto na lestvici WTA. Mojstrančanka bo skupaj s Švicarko Conny Perrin kot četrta nosilka zaigrala tudi v konkurenci dvojic.

Na turnirju bodo sicer nastopile igralke iz 30 držav, osem jih je uvrščenih pod 250. mestom na lestvici WTA, dve pod 150. Zmaga je v Sloveniji nazadnje ostala leta 2011, ko je bila najboljša Nastja Kolar, lani je zmagala nemška teniška igralka Anna Lena Friedsam. Mariborski turnir je bil v letih 2008 in 2010 že ovrednoten s 50.000 dolarji. Poleg Hercogove in Zec-Peškiričeve bodo slovenske barve v glavnem delu turnirja posameznic branile še Nastja Kolar, Eva Zagorac, Tjaša Šrimpf ter iz kvalifikacij morda tudi Polona Reberšak. Finale bo prihodnjo nedeljo.

Ne spreglejte