Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
16. 4. 2017,
19.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

Natisni članek

Monte Carlo Novak Đoković

Nedelja, 16. 4. 2017, 19.07

6 let, 6 mesecev

Presenetljivo je, kaj najbolj pogreša Novak Đoković

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83
Novak Đoković in Jelena Đoković | Foto Facebook

Foto: Facebook

Novak Đoković, je pred kratkim dal intervju za srbski medij, kjer je priznal, da mu je bilo nekoliko nenavadno, potem ko je bil toliko časa odsoten z igrišč. Nole je v tenisu praktično dosegel skorajda vse in ne boste verjeli, kaj v tem času najbolj pogreša.

Novak Đoković je nazadnje igral na turnirju v Indian Wellsu v začetku marca, potem ko je izpadel v četrtem krogu tekmovanja. Vmes je igral na Davisovem pokalu v Beogradu, zdaj pa se vrača na turnir v Monte Carlu. Kot sam poudarja, mu je počitek prišel zelo prav. "Ta čas sem res kakovostno preživel, saj sem bil več s svojim sinom in ženo. Res sem užival. Bilo je malo neobičajno, ampak z lahkoto se navadiš na lepe stvari."

Boris Becker in Novak Đoković sta še vedno v stikih. Ga bo Srb kdaj poklical nazaj? | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker in Novak Đoković sta še vedno v stikih. Ga bo Srb kdaj poklical nazaj? Foto: Guliverimage/Getty Images Tudi za ceno kakšnega turnirja

Lani je srbski zvezdnik končal sodelovanje z nemškim trenerjem Borisom Beckerjem. Ta ga je ravno med finalom turnirja v Miamiju pozval, naj si očisti copate, vzame lopar in začne trenirati. Zdaj ga na turnirjih izmenično spremljata Dušan Vemić in Marijan Vajda. Ali obstaja kakšna možnost, da se v ekipo vrne legendarni Nemec?

"Morda nekdo Borisove besede jemlje kot kakšen signal, vendar jih jaz ne. Slišiva se in si poveva, kar si imava za povedati. Najin odnos je odličen. Becker je veliko naredil zame. Dobro sva se ujela, osvojila vrsto turnirjev, tudi nekaj turnirjev za grand slam. Hvaležen sem mu zato, vendarle pa je zdaj moja kariera v drugačnem ritmu v primerjavi s prejšnjimi leti. O tem sem že večkrat govoril. Odločil sem se, da malo zmanjšam ritem in si s tem ohranim zdravje, podaljšam kariero in se nekoliko bolj posvetim družini. Tudi za ceno kakšnega turnirja," je povedal Nole, ki je zadovoljen s sestavo zdajšnje ekipe, a ob tem ne izključuje možnosti, da bi lahko prišlo do kakšnih sprememb.

Novak Đoković je v svoji karieri kar nekajkrat zlomil lopar. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je v svoji karieri kar nekajkrat zlomil lopar. Foto: Guliverimage/Getty Images

Še danes se dobro spominja nasvetov svoje prve trenerke

Novak je znan kot psihološko stabilen igralec. Vseeno včasih tudi pri njem na igrišču vidimo izbruh jeze in ob tem zlomi lopar, včasih pa si trga tudi majice. Vse to je v nasprotju z njegovim novim psihološkim "trenerjem" Pepejem Imazom, ki se je pred kratkim priključil ekipi srbskega zvezdnika. Sicer navijači radi vidijo tovrstne izbruhe, saj s tem igralec pokaže veliko željo po zmagi.

"Svoje čase mi je Jelena Genčić govorila, da naj ne trgam majice, saj mi to jemlje energijo. Njene nasvete sem si zelo dobro Tudi trganje majic mu ni tuje. | Foto: Guliverimage/Getty Images Tudi trganje majic mu ni tuje. Foto: Guliverimage/Getty Images zapomnil in trudim se, da jih spoštujem. Trudim se, da sem vzor mladim in da je moje obnašanje primerno in odgovorno. Po drugi strani si kdaj želite dati stvari iz sebe, ker se tako 'resetiraš' in greš lažje skozi napake ali izgubljene točke. To je vse stvar trenutka. Nihče ne načrtuje, da bo zlomil lopar ali kaj podobnega. Ne glede na to, ali reagiram burno ali ne, imam še vedno veliko željo po zmagi, samo zdaj sem drug človek kot nekaj časa nazaj. Rekel bi, da sem bolj zrel."

Potem ko Đoković v zadnjem času ne dosega tako superiornih rezultatov, je bilo veliko ugibanj in mnenj, kaj se dogaja z njim. Med drugim so bile kritike na njegove prehranske navade in da je celo presuh. "Mislim, da je veliko drugih, bolj zanimivih stvari kot moje prehranjevanje," je bil kratek nekdanji prvi igralec sveta.

Rad bil šel samo na pijačo

Dvanajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je v svoji karieri osvojil skorajda vse. Od velikih turnirjev mu v vitrini manjka le še zmaga na turnirju v Cincinnatiju in zlata olimpijska medalja. Kaj ga lahko sploh še zadovolji oziroma osreči. "Da grem na pijačo in da kupujem sadje in zelenjavo. Da delam stvari, ki so nekaterim povsem običajne, morda tudi dolgočasne. To včasih pogrešam."

Novak Đoković je zadnji dvoboj odigral na Davisovem pokalu v Beogradu, ko se je Srbija merila proti Španiji in tudi zmagala. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je zadnji dvoboj odigral na Davisovem pokalu v Beogradu, ko se je Srbija merila proti Španiji in tudi zmagala. Foto: Guliverimage/Getty Images

V zadnjem letu gledamo pravi preporod Rogerja Federerja, ki pri svojih 35 letih znova kraljuje na igrišču. Tudi Beograjčan ima željo, da bi bil pri zrelih športnih letih še vedno med najboljšimi. "Ni nemogoče, da me vidite v Tokiu (OI 2020). Zdravje je na prvem mestu. Želim ohraniti svoje telo in moč, tako da lahko podaljšam svojo kariero. Ravno v pravem ravnotežju je recept. Morate poslušati svoje telo in najti pravo mero med treningi, dvoboji in kaj v danem trenutku zmorete," je še za Novosti razkril Đoković.

Ne spreglejte